Karderon pecivo

lala  
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

7 jajc

25 dag sladkorja v prahu

30 dag mletih orehov

25 dag masla

15 dag jedilne čokolade

7 žlic kristalnega sladkorja

Postopek

Stepemo sneg iz 7 beljakov. Dodamo mu sladkor v prahu ter orehe (2 pesti orehov pustimo za posip). Maso pečemo 2 krat (najprej eno polovico in potem še drugo) na nizkem pekaču obloženem s peki papirjem. Ko je pečeno na pol, razrežemo na 3 enake dele in vrnemo v pečico, da se lepo zapeče (naj bo lepo rumeno).

Krema: na pari zmešamo 7 rumenjakov in dodamo 7 žlic kristalnega sladkorja ter čokolado. Ko se lepo ohladi, zmešamo čokoladno maso z maslom (lahko dodamo nekaj ruma).

6 biskvitnih delov mažemo s hladno kremo in jih zlagamo enega vrh drugega (po plasteh). Po vrhu premažemo še z ostalo kremo in posujemo z orehi. Postavimo za en dan na hladno in ga uporabimo naslednji dan.


Opombe

Pecivo se reže na zelo tanke rezine.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

tutifruti  

kuha že od: 21.10.2005

Št. objav: 151

Objavljeno 20.4.2006 ob 14:03

Pozdravljeni! Mene zanima na kako velikem pekaču to maso pečemo, kako nadebelo namažemo po pekaču in kdaj pecivo narežemo - ko je pečeno ali ko je na pol pečeno (mislim, da vejica ni na pravem mestu zato je dvomljivo??????????) Lepo bi bilo, če bi se potrudili s kakšno sliko. Hvala in lp

lala  

kuha že od: 7.4.2006

Št. objav: 2

Objavljeno 20.4.2006 ob 17:02

maso pečemo na pekaču od pečice...jaz spečem najprej polovico mase in nato drugo polovico (si pomagam z vago), tako debelo torej kot pride debelo namazane polovica mase....razrežemo ko je na pol pečeno, torej, ko še ni čisto do konca spečeno (vejica je res na napačnem mestu)..slikico pripnem ko bom pecivo zopet pekla; izgleda pa pecivo dolgo kot je pekač in široko kot je en biskvitni del, visoko pride okoli 10 cm (oblat, krema, oblat, krema...)

pa dober tek :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.