Sadna torta za začetnike

    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: pekač 28 cm

Biskvit:

5 jajc

150 g sladkorja

ščepec soli

5 žlic hladne vode

100 g moke

50 g Gustina

1/2 žličke pecilnega praška

1. nadev:

manjša konzerva ananasa

2 dl smetane

sladkor za smetano

2 nadev:

25 dag svežih jagod

2 dl smetane

sladkor za smetano

1 dl jagodnega soka

Postopek

Rumenjake ločimo od beljakov. V skledo damo rumenjake, 5 žlic vode in polovico sladkorja. Zmes mešamo z mešalnikom toliko, da penasto naraste. V drugi skledi stepemo sneg iz beljakov, kateremu dodamo malo soli. Trdemu snegu nato med stepanjem dodajamo postopoma preostali sladkor. Sneg damo na penasto umešane rumenjake, na vrh pa presejano moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Vse skupaj narahlo premešamo.

Dno tortnega modela obložimo s peki papirjem in torto spečemo na 175 stopinjah na srednji rešetki približno 30 minut. Z zobotrebcem preverimo, če se je biskvit spekel in sicer na zobotrebcu ne sme biti sledu testa. Ko je biskvit pečen, ga skupaj z modelom obrnemo na rešetko, da se ohladi, najbolje pa je, da ga pustimo čez noč. Zaradi tega se biskvit lažje prereže. Šele ko je torta ohlajena, ji snamemo obod. Z vrhnjim delom jo postavimo na ravno podlago in jo z žagico trikrat prerežemo.

1.nadev:

Spodnji biskvit namočimo z ananasovim kompotom iz konzerve, obložimo z zrezanimi koščki ananasa (ananas lahko zmešamo še z eno žlico marelične marmelade), po vrhu pa namažemo s polovico stepene smetane.

1. nadev pokrijemo z drugo plastjo biskvita, tega sedaj namočimo z jagodnim sokom, da se prepoji. Na biskvit položimo razrezane jagode, ki smo jih eno uro prej zmešali s sladkorjem. Po jagodah naložimo preostalo smetano. Torto pokrijemo s tretjo plastjo biskvita in jo poljubno okrasimo, lahko s smetano ali čokoladno glazuro.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

paglovc  

kuha že od: 24.5.2011

Št. objav: 5

Objavljeno 6.9.2011 ob 18:28

lahko damo tudi jagode v kompotu ?????

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.