Rezanci s tartufi

enostavna omaka prefinjenega okusa

jasna1  Izvor: Slovenija
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

široki rezanci

4 dag tartufov

2 dag masla

mala žlička moke

pol dl juhe

pol dl sladke smetane

sol

bel poper

Postopek

Na maslu svetlo prepražimo moko, jo zalijemo z juho in sladko smetano. Dodamo sol in poper in malo pokuhamo. Dodamo polovico naribanih tartufov in dobro premešamo.

Skuhamo rezance, da so al dente. Zmešamo jih z omako, preden postrežemo, pa jih posujemo še z drugo polovico naribanih tartufov.


Opombe

Lahko uporabimo mlete tartufe, vendar je okus boljši, če jih sami naribate. Je pa res, da so celi tartufi dražji...

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

anagerzina  

kuha že od: 29.11.2002

Št. objav: 280

Objavljeno 5.4.2006 ob 11:23

Rezanci s tartufi so zelo dobri, vendar jih sama še nisem pripravljala. Zanima me kje kupuješ tartufe in kakšna je kaj cena?

Ana

jasna1  

kuha že od: 24.9.2005

Št. objav: 1986

Objavljeno 5.4.2006 ob 12:47

Anagerzina, kupujem jih v Tušu, blagovna znamka je Zigante. Imajo celo polico različnih izdelkov, bele, črne tartufe, cele, mlete. Mleti so cenejši, mislim, da stanejo okrog 1.500 - 2.000 SIT. Imaš jih pa za večkrat. Jaz bom naslednjič poskusila s celimi, bom povedala, če je kaj drugačen okus.

Lep pozdrav!

pppp  

kuha že od: 1.12.2005

Št. objav: 231

Objavljeno 5.4.2006 ob 17:11

tartufe se dobi konzervirane v olju, mlete ali pa cele, pa že pripravljene omakce, z gobami..., najbolj poznana mi je znamka zigante iz hrvaške istre. v izoli je butik, kjer ti po naročilu dobavijo tudi sveže gomolje, cena pa je odvisna od kvalitete. najdražji je beli tartuf (tudi najbolj cenjen, 10x dražji), najbolj pogosto pa se uporablja črni tartuf, cena je spet odvisna od velikosti gomoljev, giblje pa se okoli 3600,00 sit (sveže).

kača  

kuha že od: 11.1.2004

Št. objav: 829

Objavljeno 5.4.2006 ob 18:41

No, jaz ne uporabljam moke, so me pa gostinci naučili sledečo pripravo: narezane tartufe malo popraži na maslu, dodaj malo olja tartufov, malo juhe in parmezana, zalij s sladko smetano, soli po okusu (navadno ni potrebno!), dodaj al dente kuhane rezante (špagete, taglinete...) in na hitro pokuhaj (cca 1 minuto). Odstavi z ognja, polij malo z oljem tartufov (vedno le par kapljic!), vmešaj raztepen rumenjak in čez naribaj tartufe. Glede količin ne morem povedati mere, ker jih že nekaj let delam po občutku - glede na željeno količino špagetov in koliko "mokro" omako želim. Res pa dobiš pri nas v vseh večjih marketih Zigantejeve tartufe in olje s tartufi (oljčno olje z nekaj koščki tartufa!) - črni so celi, beli pa narezani v olju, ali pa dobiš ombinacijo - tartufato ki jo uporabiš kot omako čez špagete,z rižem, z njoki ali z jajčno palačinko, kar je zelo dobro, seveda za tiste, ki jim ugaja vonj tartufov.

Super je tudi sir s tartufi , rezino daš na pečen zrezek in dobiš božansko jed, včasih pa dobiš tudi salaminčke s tartufi - žal zaenkrat le v tujini. Še tole: pred božičem sem videla sveže, cele tartufe na tržnici v Munchnu, cene so pa res zasoljene.

lili40  

kuha že od: 7.11.2009

Št. objav: 13

Objavljeno 7.11.2009 ob 21:27

Z belimi tartufi je bolše, vendar so tudi dosti dražji.Probaj namesto juhe dat vodo od pašte,meni je dosti boljše.Ostalo pa delam enako.Trgovina Žigante je v Kopru,blizu starega merkatorja,na cesti za Vangalem/približno 400m.

boberček  

kuha že od: 6.9.2011

Št. objav: 7

Objavljeno 23.9.2011 ob 14:47

Najboljši je naribam beli tartuf direktno na že pripravljene testenine, črnega je treba malo pogreti, dobra je tudi tartufata - tudi njo le malo pogrejemo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.