Carbonara a la Ruccola

neznan uporabnikIzvor: Italija
Carbonara a la Ruccola

Sestavine

Količina: 4

60 g kuhane šunke ali slanine ali pršut (narezano na koščke)

rukola (nasekljana)

smetana za kuhanje

2 do 3 jajca

olivno olje

bazilika, origano, sol in poper po okusu

nariban parmezan

kuhane testenine

Postopek

V ponev vlijemo malo olivnega olja in na njem prepražimo pršut (šunko ali slanino). V skodelo za stepanje vlijemo smetano, dodamo 2 jajci in vse skupaj dobro stepemo. Vse skupaj vlijemo v ponev, dodamo še baziliko, origano, sol, poper in rukolo. Ko so testenine kuhane jih odcedimo in stresemo nazaj v kozico in polijemo z omako. Vse skupaj dobro premešamo.

Ko serviramo na krožnik, lahko po okusu dodamo še nariban parmezan.


Opombe

Carbonaro se lahko pripravi tudi brez pršuta, samo z rukolo.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17785

Objavljeno 25.9.2008 ob 16:42

Vesel

No, bomo videli, koliko in kako bo nekdo oster, Konan Va Fanculo. Da se ne bomo začeli spraševati, kako smo do 23. 9. 2008 sploh preživeli, ko še ni bilo tvojih poučevanj. če imaš propombe, in nihče ne pravi, da jih ne smeš imeti, jih napiši na primeren, kulturen način.

Nikar tako napadalno ne začenjaj svoje poti tule na tej naši strani, prosim! Sploh, ker si se kar poimensko spravil na dve članici! Tudi žalitev z ovcami ne bomo prenašali.

Prosim te, da najprej prebereš splošne informacije o naši strani in se jih držiš! Ti bomo vsi uporabniki (in administratorji, moderatorji) zelo, zelo hvaležni. Ker, (pa najbrž to tako ali tako veš, kajne?) se nekdo, ki pride na neko stran, pač moralno obveže, da se drži pravil in navad te strani.

http://gatinha78.splinder.com/tag/carbonara+di+rucola+e+spe

http://gustosamente.blogspot.com/2008/03/spaghetti-alla-carbon

Pa se še tule, na italijanskih blogih zgražaj nad potvorjevalci originalnih jedi!

Konan Va Fanculo  

kuha že od: 19.9.2008

Št. objav: 9

Objavljeno 26.9.2008 ob 0:57

Namen je, da se odlocno pove, da ce pise SLADOLED, to ni kisla smetana. Zelo na zivce mi gre preproscina. Ja, verjetno malo ostra reakcija, ampak vsaj mislit se je komu dalo.

Hm, o pravilih: ok, naj bodo za vse. Kot prvo, zakaj se recept drugje (ali so ga Italijani od vas skopirali LOL), ce pise v pravilih da ne tega pocet - ste ga nasli na http://gatinha78.splinder.com/tag/carbonara+di+rucola+e+spe (ja super, "avtor"...)

Ja, tudi pizzo sem porazno jedel ze v Italiji, pa tudi bozansko.

Zakljucimo to nepotrebno debato in se raje kaj naucimo. Obljubim, da bom vsakic, ko bom pac kaj takega videl, opozoril, ce je neustrezno imenovana jed. To je nujno, tok o ovcah - to pomeni, da je potrebno premisliti, ne samo slediti.

Bom pa se v bodoce ognil prvemu ostremu odzivu, tu imate prav, sprejem kritiko...ampak vedno bo kdo uzaljen, hej, to je Slovencelija. Tako je.

Jaz naprimer pa nisem nic uzaljen za komentarje, ker je treba misliti. Zato so nekateri odzivi tu zelo "preprosti".

Kot pa mora biti upraviceno prav Carbonara. Ce zelite, me vrzite s foruma (ali pa bom sam odsel, ce bo naprej takle), ce vam je to lazje, kot doumeti, kaj hocem povedati. Ampak mislim, da se sedaj razumemo.

Nick je pa pac za hec, lahko pa me poimenujete v LOJZIJA ali ribnca15 ... da bo bolj "slovensko" (khm).

Lep pozdrav!

Simona84  

kuha že od: 27.10.2005

Št. objav: 3036

Objavljeno 26.9.2008 ob 5:31

Konan tu pa nas je večina preprostih ljudi, s preprostim načinom razmišljanja, zato verjemi, da te bomo hitro "pohodili".

Življenje je že tako kratko, polno manjših in večjih težav in res ne vem, zakaj bi bilo potrebno energijo vlagati v takšne blesarije (beri: kreg v čisto brez veze). Mogoče imaš pa preveč časa

kozamurnik

Št. objav: 2311

Objavljeno 26.9.2008 ob 6:42

Malo si oglej nicke ( tudi moj je za hec,je iz neke humoreske) in ob obilci duhovitih slovenskih imen ni treba po spakedranke in "kletvice" v Italijo.

"Hec " ( le kaj je v tem imenu hecnega?!)ti ni ravno uspel, tiste,ki so v Italiji in poznajo jezik so so te hitro pogrunatale.

Prosi Jerneja da ti ga spremeni in z drugim imenom pride morda tudi malo literarne kulture.

V dosedanjih zapisih je ni veliko.

Lahko da si dober kuhar, prijazen in duhovit pa nisi, mi imamo radi predvsem take.Upma, da bomo lepo sodelovali zato si preber izgodbo mamamie o psu, ki je mahal z repom( na forumu o fast food-u se mi zdi).

Konan Va Fanculo  

kuha že od: 19.9.2008

Št. objav: 9

Objavljeno 26.9.2008 ob 10:54

Moderator foruma, temule Kozakurniku raje ne bom odgovoril, da ne ponavaljam te umazanije krizarske, ki jo on tu pocne - in pod pateticnim "mi". Prosim za opozorilo tudi njemu, saj se spusca v stvari, ki NISO njegova stvar! Apeliram! Sem lepo argumentirano vse razlozil! Tudi o krsenju s krajami recpeptov in imen! Kje je opozorila za te ljudi?? Sej mi sploh ne pustite ARGUMENTIRANO branit se, kar sem ZE storil! In veste, da imam prav!!

En popolni kmetavz se pa ne bo tu spravljal na nick in pametoval, butelj. Napadalno in zaljivo je tole Kurakoznikovo, zahtevam opozorilo zanj, to je "na suho", nima NIC kmetuzelj pri tem!!!!!

Konan Va Fanculo  

kuha že od: 19.9.2008

Št. objav: 9

Objavljeno 26.9.2008 ob 11:27

Ne, ker se se kar vsuva po tem, ko sem povedal kot je treba. Dovolj imam, sem samo sprovociran, ne tak, in ne bom se tu nikomur pardoniral, ker imam prav in to sem utemeljil. Zaljiv je bil pa ze trenutek, ko se je kozopernik odlocil napadati in se vtikati v mene, ker butl smao to zna - v rog pihat zlobno in NIC povedati. Ne grem se vec ker nimam casa za to corbo, odstopam, ker so moderatorji pristranski in s tem enaki temu kurniku...prosim za iIZBRIS mojega profila!!

mamaF  

kuha že od: 21.1.2008

Št. objav: 3340

Objavljeno 26.9.2008 ob 11:37

Konan, namesto, da se jeziš, bi lahko za tiste, ki so zgrešili bistvo originalne Carbonare, svoj prvi post napisal tudi na tak način:

Ker sem borec za pravilno pripravo in poimenovanje originalnih jedi, bi vas opozoril, da se v pravo Carbonaro vlije vedno samo sveže, surovo jajce žvrkljano s parmezanom na kuhane, vroče testenine, ki se jih nato samo dobro premeša.

Jajce zakrkne brez dodatnega segrevanja.

Se lepše sliši, ne?

Konan Va Fanculo  

kuha že od: 19.9.2008

Št. objav: 9

Objavljeno 26.9.2008 ob 11:43

...natancni recept, ki je cakal na """strokovni"" pregled, pa sem seveda umaknil, ker na tem portalu ne dovolim vec objave, pa jejte prekuhanku s smesnimi zacimbami in sunko. Res skoda, da je osrednji portal tako pristranski do nekaterih, js sm pa nastradl, ker se pokoncno branim...phe....goodbye

bremec2  

kuha že od: 22.2.2008

Št. objav: 64

Objavljeno 26.9.2008 ob 11:55

A tukaj ocenjujemo recepte in podajamo svoja mnenja? Meni se zdi, da ta "forum" ni namenjen obračunavanju med seboj. Opazila sem že, da je pri večih receptih kdo začel s kakšno tako "resno" debato. meni se zdi to brezveze. Nekateri bi pač raje prebrali kako se da jed izboljšat, spremenit,... Ne pa te otročarije.

Prosim!

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 26.9.2008 ob 11:58

Kaj pravzaprav pomeni tvoj nick ,ki je tako razburil kulinarično javnost ? Italijansko znam bolj malo zato te prosim za prevod pa da vidimo ali so te upravičeno napadli. Je že prav,da braniš izvirnost receptov ampak za božjo voljo, delaj to brez žalitev in zmerjanj. Sej, da ne bo mislil, tudi jaz znam biti grozno nesramen,ciničen , aroganten in žaljiv, če le hočem. Ampak v družbi , tudi demokartčini veljajo pravila lepega obnašanja, veljajo pravila kulturnega dialoga ,ki je kar prav da se upoštevajo. Ja kaj si pa naredil s tem cirkusom ? Nič, samo vsi te v tvojem besu pomilujejo. Argumenta ,ki bi dokazoval o falsificiranju in poponi neuporabnosti recepta za carbonaro pa žal nisi predložil nobenega. Zdaj pa se ne bom več oglašal v tej zadevi, ti pa tudi malo premisli. Predvsem pa se vprašaj, kaj bi rad članom KulSlo sploh povedal !

LP

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.