Čičerikina solata z rukolo

Sestavine

čičerika

paradižnik

rukola

česen

olivno olje

kis

sol

Postopek

Čičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo. Razmerje med količino paradižnika, rukole in čičerke je odvisno od tega, kakšno solato želimo. V lahki solati, ki je dopolnilo glavni jedi, naj delež čičerke predstavlja okoli 30%, če bo solata samostojna jed, pa lahko uporabimo več čičerke. Česen, olivno olje, sol in tudi dodatne začimbe dodamo po okusu.

Česen zmešamo še k vroči, odcejeni čičerki, nato pa dodamo paradižnik in rukolo ter začinimo.


Opombe

Zelo enostavno si pripravimo okusen in lahek poletni obrok.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mimika  

kuha že od: 7.1.2002

Št. objav: 2107

Objavljeno 11.1.2006 ob 8:52

koliko časa približno se kuha čičerika? Oziroma do kakšne trdote (mehkobe) jo moram skuhati? Še nikoli je nisem in niti ne vem, ali mora biti popolnoma mehka.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 11.1.2006 ob 10:41

Jaz je imam poln pisker. Kuha se do mehkega, podobno kot fižol. Najbolje je poskusit, biti mora mehka,ne sme pa razpasti. Kakšno uro in pol mislim, da se kuha.

Jaz je kar veliko pojem. Mešam si jo v zeleno solato, ker imam ravno doma zavitek rukole si jo bm danes naredila z njo (hvala za idejo, Terram, mi namreč ni kapnilo, kaj si naj naredim, čeprav imam vse sestavine pred nosom...).

Mimika, pa še namaz poskusi. Kuhano čičerkio, z malo tekočine,v kateri se je kuhala, spasiraš s paličnim mešalnikom, prej dodaš mogoče malo česna in popra, kanček olivnega ali belega olja, in okusen namaz je tu.

Poleg tega čičeriko lahko dušiš tudi na čebuli in česnu in daš h kislemu zelju ali repi, je pa zelo dorba tudi kot dodatek k številnim enolončnicam. Ali pa z zeleno solato in kuhanim mesom pa kakšno zelenjavo..Mamamia

riba-ribica  

kuha že od: 25.2.2005

Št. objav: 1436

Objavljeno 11.1.2006 ob 13:33

Čičerika je prej kuhana, če jo namočiš en dan prej.

Lp

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.