Pečene bučke

    zelenjavne jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

3 manjše bučke

2 žlici olivnega olja

sol

peteršilj

strok česna

bazilika (sveža)

Postopek

Bučke operemo in narežemo na kocke. Posolimo jih in spečemo na olivnem olju (najbolje v teflon ponvi). Proti koncu pečenja, ko so bučke že lepo zlato - rumeno popečene, jim dodamo nasekljan česen, peteršilj in baziliko. Na ognju jih pustimo le še toliko časa, da začimbe zadišijo in nato odstavimo. Tako pripravljene bučke se priležejo pečenemu mesu in krompirju.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Dragička  

kuha že od: 9.12.2003

Št. objav: 8697

Objavljeno 16.7.2004 ob 9:57

Zelo vesel

Sedaj je sezona bučk in jih zelo veliko uporabljam. Tudi jaz jih narežem na velike kockice in kar v voku na hitro pražim, sproti mešam. Imamo jih za zraven kot prilogo k mesu ali pa ohlajeno kot solato. Enako delam tudi z malancani.

Bučkice delam tudi v omaki. Na malo maščobe jih pražim, pokrijem s pokrovko, sproti podlivam z vodo in ko so skoraj nevidne, se razpadejo, posolim, dodam česen, peteršilj in 1-2 žlici kisle smetane. Poda se k pire krompirju.

Sweetie  

kuha že od: 22.1.2004

Št. objav: 1268

Objavljeno 16.7.2004 ob 10:27

Vesel

Pa še malo drugače: bučke (lahko pa tudi melancane in papriko) naražem na ploščice (pol centimetra debelo), jih dam v pekač in pokapam z mešanico olivnega olja in sojine omake (mora biti Tamari omaka in ne kaka kitajska!) v katero naribam tri režnje česna. Pri soljenju pazite, ker je Tamari omaka že sama slana. Pečem v pečici pri visoki temperaturi ali pa na grilu. Taka zelenjava je dobra tudi mrzla, jemo kot samostojno jed ali pa kot prilogo k čemerkoli.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 19.5.2005 ob 10:32

Je kdo že mogoče poskusil narediti zelenjavne stolpiče? Na dobrega pol cm debele kolobarje narežemo jajčevce, paradižnik in bučke. Solimo in popramo, premažemo z mešanico olivnega olja in strtega česna in zložimo: najprej jačevec, nanj paradižnik in na vrh bučka. Potresemo z naribanim sirom in zapečemo v pečici. Lahek obrok za kak poletni večer. Mamamia

piškotek  

kuha že od: 14.11.2001

Št. objav: 519

Objavljeno 19.5.2005 ob 12:18

Podobno kot Sweetie jaz bučke narežem na kolobarčke, razporedim po naoljenem (olivno) pekaču, potresem z drobno nasekljanim česnom in peteršiljem in zapečem pod grilom. Druga varianta je, da namesto česna in peteršilja bučke potresem z naribano gorgonzolo, tretja pa je z nalistanimi čampinjoni. V tem primeru dam najprej bučke in šele po nekaj minutah zapekanja dodam šampinjone. Ponudim kot prilogo k zrezkom ali k žaru...

Zadnjič sem naredila pa tako, da sem bučke narezala na rezine - po dolgem, jih na malo olja in čisto rahlo posoljene opekla v ponvi za žar (tisti rebrasti, ki jo zdaj najboljši sosed ponuja po bistveno nižji ceni, kot sem jo jaz plačala -ampak OK, jo vsaj veliko uporabljam). Pečene sem popivnala s papirnato brisačko , namazala s sirnim namazom in zvila v mini roladice. Vse skupaj sem pokapljaja še z balzamičnim kisom in dala na hladno do uporabe. Za namaz sem tokrat uporabila feta sir, zdrobljen z vilico in razmešan s par kapljicami olivnega olja, ker mi ga je zmanjkalo pa sem na zadnjih nekaj rezin dala po košček gorgonzole. Verjetno bi bilo dobro tudi zeliščno skuto.

Uf sem se razpisala...

brez zamere

Balenka  

kuha že od: 28.4.2004

Št. objav: 2825

Objavljeno 19.7.2007 ob 16:40

Zelo vesel

Alenka, na takšen način pripravljene bučke so odlične in imenitna priloga h krompirju in mesu, Vse skupaj sem pripravila v pizza pekaču. Šele sedaj pa sem prebrala mnenja in moram reči, da vam idej ne zmanjka. Vse kar sem prebrala, bo potrebno preizkusiti.

ena mš  

kuha že od: 18.11.2006

Št. objav: 1184

Objavljeno 19.7.2007 ob 23:36

Meni so njami pečene z sirčkom in cimetom.

jovita  

kuha že od: 8.7.2007

Št. objav: 394

Objavljeno 4.9.2011 ob 13:28

Hokaido bučko narezala na cm ploščice in jih razrezala na cca 10 cm kose. Pokapala z olivnim oljem, posolila in posula s svežim rožmarinom in malo lističev bazilike in pustila. Medtem sem krompir kifličar umila,narezala na krhlje in cca 10 min pokuhala. Odcedila, solila in skupaj z bučkami dala pečt v pečico 220c. Po cca pol ure postregla s pečenko in mešano solato. Super.

Katarina Prva  

kuha že od: 10.2.2011

Št. objav: 153

Objavljeno 28.7.2013 ob 16:32

Naredila danes za kosilo, točno po receptu, samo peteršilj sem izpustila. Zelo dobro!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.