Sirov venček

kača  
    ostale jedi: polizdelki
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 9 koškov

150 g sira ementalerja

2,5 dcl vode

150 g moke

4 jajca

1 rumenjak

1 žlica mleka

90 g masla

žlička soli, popra in muškatnega oreščka

Postopek

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Sir narežemo na majhne kockice. Vodo in maslo segrejemo na rahlem ognju toliko, da se maslo stopi. Dodamo sol, poper in muškatni orešček. Posodo odstavimo z ognja in med stalnim mešanjem vsujemo v posodo moko.. Ponovno postavimo na ogenj in močno mešamo, dokler se testo ne prične ločevati od posode (kot paljeno testo za princeske). Testo stresemo na delovno površino in pustimo par minut, da se hladi.. Potem damo testo v skledo in vanj vmešamo tri jajca, eno po eno. Četrto jajce močno stepemo in ga prav tako vmešamo v testo. Testo dobro premešamo, da se sveti. Nekaj žlic sirovih kockic prihranimo, ostale pa vmešamo v testo. Pekač iz pečice obložimo s peki papirjem, na sredo položimo narobe obrnjeno skodelico (premera 10-15 cm). Testo oblikujemo v kroglice in jih položimo v obliki venčka okrog skodelice. Rumenjak stepemo z žlico mleka, premažemo testen venček in ga posujemo s prihranjenimi kockicami sira. Odstranimo skodelico in damo pekač v prej segreto pečico. Pečemo 30 minut, potem pa še 10 minut pri rahlo odprtih vratcih pečice, da gre lahko para ven.


Opombe

Pečen venček mora biti lepe zlate barve in s hrustljavo skorjico. Najboljši je še topel. Zraven se prileže kozarček dobrega rdečega vina.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.