Sladka mušnica

alenka1234  Izvor: Slovenija
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 8

Testo:

20 dag margarine

20 dag sladkorja

6 jajc

1 vanilin sladkor

40 dag moke in 2 žlički pecilnega praška

Bela krema:

7,5 dag margarine

25 dag sladkorja v prahu

3-4 žlice mleka

Rdeč premaz:

1 zavitek rdečega preliva za torte

250 ml rdečega sadnega soka (npr.višnjevega)

Pike:

5 dag mintovih bonbonov ali belih čokoladnih leč

Postopek

1.Margarino in sladkor stepemo z metlico in postopoma primešamo jajca. Dodamo moko, pecilni prašek in vanilijev sladkor ter mešamo, da dobimo gladko testo (lahko dodamo tudi 1-2 žlici mleka)

2. Steblo gobe pečemo v modelu s premerom 18 cm, klobuk pa v pekaču. Podrobnejša navodila najdete spodaj

3. 20-25 minut pečemo v naprej ogreti pečici pri temperaturi 200 stopinj. Pekač s klobukom vzamemo iz pečice, testo v modelu pa pečemo še nadaljnjih 30-40 minut. Pečeno gobo pustimo, da se ohladi.

4. Za belo kremo margarino raztopimo in mešamo, da postane kremasta. Postopoma dodajamo sladkor, primešamo mleko in pustimo, da se ohladi. Za rdeč premaz zmešamo preliv za torte in sadni sok.

5. Vrh stebla ravno odrežemo in premažemo s kremo. Spodnjo stran klobuka premažemo s kremo in ga položimo na steblo. Zgornjo stran klobuka premažemo z rdečim prelivom za torte in ga okrasimo z bonboni ali čokoladnimi lečami.

6. Navodila za izdelavo stebla in klobuka: rob majhnega tortnega modela(premera 18 cm) povišamo za nekaj cm. Papir za peko položimo v model tako, da papir sega 3-4 cm čez rob. Za klobuk izrežemo iz papirja za peko krog s premerom 24 cm. Položimo ga v pekač in potisnemo v levi ali desni kot. 1/3 testa namažemo na papir in okoli testa pustimo 3 cm robu papirja. Testo razmažemo tako, da je v sredini visoko 3 cm, na robu pa 1 cm. Preostalo testo damo v tortni model in ga položimo na rešetke v pečico.


Opombe

NASVET: Če želimo iz gobe narediti polnjeno pecivo, steblo dvakrat prečno prerežemo, namažemo z marmelado ali lešnikovo kremo in položimo eno ploskev na drugo.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.