Lignji na žaru

    morska hrana: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  4,2
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 4

1 kg očiščenih lignjev(malih)

1 dcl olivnega olja za peko

Omaka:

3 žlice olivnega olja

1 žlička svežega peteršilja

3 stroki česna

Postopek

Pest lignjev damo na vroče olje in pečemo toliko časa, da spremenijo barvo in se voda pokuha. Naj se res malo zapečejo, ampak samo malo. Damo v drugo skledo, polijemo z žličko omake, ki je sveža in ponavljamo do konca, dokler niso vsi lignji pečeni. Zraven se prileže krompir v oblicah s kuhano blitvo ali špinačo, katero tudi lahko "zabelimo" samo s to omakco. Enostavno in dobro...


Opombe

Na enak način se lahko pripravijo dagnje. Prav tako jih damo na vroče olje in ko se odprejo, so pripravljene, polijemo jih s svežo omako. Ker dajo od sebe še dosti vode, se fino prileže svež bel kruh, za pomakanje...

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

nola  

kuha že od: 25.1.2006

Št. objav: 3112

Objavljeno 15.8.2009 ob 17:23

@gregson in dominka, lignje namažita z oljem, pa bosta imela olje na žaru. Saj so tudi v ponvi boljši (pa ne samo lignji, tudi ribe) na ta način (z oljem premažeš živali in ne posode).

alpska roža  

kuha že od: 9.10.2008

Št. objav: 253

Objavljeno 28.8.2009 ob 11:52

Sem delala po receptu. Odlično. Čeprav pravijo, da se lignje naredi v par sekundah, je trajalo nekako 10 minu, da je tista vodica izparela in so dobili lepo rjavkasto barvo in čudovit okus in nič tdi niso bili. Superca.

soncica69  

kuha že od: 9.11.2009

Št. objav: 27

Objavljeno 17.2.2010 ob 20:10

Vesel

Ojla!

Res dobro, lignji so bili odlični in tudi sama sem potrebovala nekako 10min. da je voda izhlapela ampak bili so odlični mehki, okusni skratka čudoviti, še hčera se je navdušila nad njihovo pripravo in je obljubila, da jih bo tudi sama večkrat pripravila, da vidim, verjatno ob prihodnjih počitnicah.

Dobro, res odlično!

inya  

kuha že od: 30.9.2004

Št. objav: 18

Objavljeno 23.3.2013 ob 11:00

LIgnji so mehki, če jih pečeš zelo na hitro (do cca 10 min, odvisno od debeline, moraš poskusiti enega), imaš pa težavo z vodo, ki se sprosti. Jaz jih včasih delam po delih in jih dajem v toplo posodo, potem ko se znebim vse vode pa dodam še malo olja in jih zapečem, da niso kot kuhani.

VENDAR so lignji mehki tudi če se pečejo dolgo - nad 35 min cca. Jaz jih dam v ponev, popečem, naredim omako in čez 25+ min so super. Enega poskusiš in če so še gumijasti kuhaš naprej... Tudi ti recepti npr 40 min v pečici- lignji zagotovo ne bojo gumijasti.

Ni hujšega na mizi od gumi lignjev ;))

kuharivan  

kuha že od: 6.6.2015

Št. objav: 2

Objavljeno 6.6.2015 ob 12:59

Na žaru???

Tole je bolj zgleda kot ocvrti lignji.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.