piknik,rojstni dan otroka,valentinovo,pečenje,jesen,poletje,pomlad,zima,vegetarijanstvo,sladice,kosilo,prigrizki,slovesnost

Torta jagode - bela čokolada

odlična torta za zabavo, narejena je iz mehkega in sočnega mandljevega biskvita in dveh odličnih krem

Torta jagode - bela čokolada
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Za biskvit:

6 jajc

200 g sladkorja

100 g mletih mandljev

125 g moke

Za kremi:

250 ml sladke smetane

2 žlici sladkorja (oziroma po okusu)

2 vrečki kremfiksa

100 g bele čokolade

jagodni kompot

Postopek

1. Ločimo jajca. Beljakom dodamo ščep soli in začnemo s stepanjem. Ko se beljaki zgostijo, jim postopoma začnemo dodajati sladkor in miksamo, dokler ne dobimo čvrstega snega.

Rumenjake zmešamo z lopatko in jih narahlo primešamo snegu. Zmesi narahlo primešamo tudi najprej mandlje in pa moko. Model za torto popolnoma obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso. Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinjah od 40 do 45 minut.

2. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

3. Sladko smetano stepemo in ji dodamo sladkor in kremfix. Dobljeno zmes razdelimo na dva enaka dela. Enemu dodamo nad paro stopljeno belo čokolado, za drugega pa odcedimo jagode iz kompota (tekočino shranimo), jih spasiramo in dodamo smetani. Kremi ohladimo.

4. Biskvit prerežemo na tri enake dele. Začnemo tako, da na podstavek položimo prvi kos biskvita in ga premažemo z mešanico jagodnega kompota, mleka in malo sladkorja, tako bo biskvit bolj sočen. Čez namažemo jagodno, jo enakomerno porazdelimo in čez postavimo naslednji kos biskvita, ga namažemo z enako mešanico kot prej in čezenj porazdelimo kremo iz bele čokolade. Na kremo postavimo še zadnji kos biskvita in ga premažemo z enako zmesjo, kot prej. Torto nato premažemo z ostankom krem ali pa stepemo novo sladko smetano in okrasimo po želji.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.