pomlad,vegetarijanstvo,solate

Solata z jagodami in šparglji

pomladanska solata

Solata z jagodami in šparglji
    solate
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

6 žlic oljčnega olja Natur aktiv

150 g čebule

2 žlici sladkorja Happy Harvest

3 vejice timijana

4 žlice balzamičnega kisa Gourmet

1000 g špargljev HOFER Tržnica

500 g jagod HOFER Tržnica

pisani celi poper LE GUSTO

nekaj metinih listov

Postopek

V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja enakomerno popražimo sesekljano čebulo in jo solimo. Dodamo sladkor in grobo sesekljan timijan ter pražimo naprej, dokler sladkor ne karamelizira, čebula pa se lepo lesketa. Nato odstavimo s štedilnika. V solatni skledi zmešamo preostanek oljčnega olja, kis, sol in ščepec sladkorja, da dobimo marinado. Šparglje olupimo in jim odrežemo olesenele konce. Jagode narežemo na četrtine, šparglje pa po dolžini na tanke rezine. Tako pripravljene jagode, šparglje in prepraženo čebulo damo v marinado in premešamo. Solato postrežemo na krožnikih ter jo okrasimo s sveže mletim pisanim poprom in metinimi listi. Namig: k jedi se odlično poda sveže popečen polnozrnati toast.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

* V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah. Pridelki, ki jih najdemo na HOFER Tržnici, od lokalnih dobaviteljev do trgovin HOFER prispejo v 24 urah, zato jih vsakodnevno izbiramo karseda sveže. Svežina narekuje tudi ponudbo izdelkov, ki je široka, vendar prilagojena naravi in tako odvisna od sezone.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.