pečenje,jesen,pomlad,zima,glavne jedi,mesne jedi,kosilo,malica,večerja

Zelenjava z indijskimi oreščki in piščancem v marinadi

preprosta in okusna jed, primerna za vse letne čase

Zelenjava z indijskimi oreščki in piščancem v marinadi
    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 6 do 8 oseb

Za zelenjavo:

½ zeljnate glave

2 rdeči čebuli

4 koreni

4 bučke

oljčno olje

sol

poper

sojina omaka (po želji)

vrečka indijskih oreškov

Za piščanca v marinadi:

sok ene limone

zavitek svežega piščančjega mesa

sol

poper

česen v prahu

peteršilj (po želji)

rastlinsko olje

Postopek

1. Sveže piščančje meso narežemo na tanke in manjše trakove. V večji skledi jih najprej solimo, popramo, posujemo s česnom in pokapamo s sokom ene limone. Po želji lahko dodamo peteršilj. Nato meso pokapamo še z oljčnim oljem in vse skupaj dobro premešamo. Meso pustimo v marinadi 15 do 20 minut.

2. V večji ponvi segrejemo olje in spečemo meso. Pečemo ga dokler ne postane dovolj pečen . Meso damo na stran in se lotimo priprave zelenjave. Zelje, korenje in bučke narežemo na tanke trakove ter čebulo na tanke kolobarje.

3. V večji ponvi segrejemo oljčno olje. Najprej popražimo čebulo do zlato rjave barve, nato dodamo še preostalo zelenjavo. Pražimo jo po svojem okusu. Dodamo skodelico indijskih oreškov in jih nekaj časa skupaj pražimo z zelenjavo. Vse skupaj začinimo s poprom in soljo. Po želji lahko uporabimo tudi sojino omako. Dobro premešamo. Če si izberemo sojino omako, naj le-ta zacvrči. Na koncu dodamo prej spečeno meso in dobro premešamo.

Uživajte v obroku!


Opombe

Jed vsebuje indijske oreščke - ni primerna za alergike na oreščke.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 30.1.2019 ob 20:16

Brez zamere, a če je neka jed po kitajsko, v njej ni oljčnega olja. Ker ga kitajska kuhinja preprosto ne pozna. Odveč je tudi sol, ker zmehča zelenjavo, ki pa mora stati čvrsta. In sojina omaka je itak dovolj slana.

Poskusita, mlada kuharja, pripraviti tako, da na sezamovem olju najprej prepražita sesekljan česen in ingver, to je osnova za pripravo kitajskih jedi, okus bo malo bolj približen kaki kitajski jedi. In meso marinirajta v sojini omaki, sesekljanem česnu in ingverju.

Saj, morda sem sitna, ampak učimo se, dokler smo živi, pa samo pomagala bi malo rada.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 31.1.2019 ob 9:42

Zaradi mene ni treba spreminjati naslova. Čisto dobronamerno sem napisala komentar, ker če je zapisano da je nekaj po kitajsko, potem pač pričakujem nekaj v tej smeri, ne le narezano na trakce (saj tak način rezanja poznajo tudi druge kuhinje). Se pač ukvarjam s kulinariko in sem morda pozorna na malenkosti, ki se komu ne zdijo pomembne. Tudi sama sem že dobila komentarje na nekatere moje recepte in popravke in pripombe, ker vsi seveda vsega ne vemo.

Bi rekla, da je jed dobra, sicer pa se o okusih itak ne razpravlja. Sama bom ostala pri svojem načinu priprave, imam dovolj izkušenj in znanja, da lahko jed ocenim glede na sestavine in način priprave.

In če sem res malenkostna - sklepam, da sta še oba mlada, pa malce sama sebi skočiš v besedo - naslov jedi je Zelenjava po kitajsko ..., meni pa odgovarjaš, da ta jed nima nič skupnega s kitajsko hrano. A nič narobe, samo debatiramo, saj zato pa je forum, jaz ga berem zato, da še kaj novega izvem.

Predvsem pa me veseli, da mladi radi kuhate.

Če vaju zanima nek približek h kitajski hrani, preizkusita katerega od spodnjih receptov. Za začetek bo, sta pa seveda tudi ta dva recepta ( z začetkov moje kitajske kuharije, sem v letih bistveno napredovala) bolj približek.

https://www.kulinarika.net/recepti/5703/eksotika/govedin

https://www.kulinarika.net/recepti/5704/eksotika/piscane

Lp, mamamia

Neža in Klemen  

kuha že od: 26.1.2019

Št. objav: 3

Objavljeno 31.1.2019 ob 11:59

Spoštovani,

res da vsa mlada, ampak da spet nisva tako zelo mlada. Verjemite mi, da imam tudi jaz ne nekaj izkušenj s kuhanjem. Kuham približno od petega razreda dalje in vem, da doma zelo pohvalijo mojo kuho. Tudi jaz se ukvarjam se kulinariko pa vam ne ocenjujem vaših receptov, ker me pač preprosto ne zanimajo. Vsak kuha zase in lahko kakorkoli lasten recept poimenuje kakor želi. Hvala vam za mnenje.

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 31.1.2019 ob 12:17

No, to je pa primer komunikacije, ki je meni res tuj. Mamomio zelo spoštujem in vem, da je napisala res dobronamerno. Neža in Klemen, mogoče res dobro kuhata, ampak ni vrag, da se še kaj ne moreta naučiti. Saj je ok, da smo samozavestni, ampak tukaj me pa res presenečata. Naslov je jasen in vsak, ki ga prebere, razmišlja v "kitajsko" smer, sojina omaka je prav tako faktor, ki zapelje v kitajsko smer.. In ja, je na mestu pripomba, da sol ni potrebna, ker je sojina omaka dovolj slana. Pa še oljčno olje. Torej, če človek nekaj napiše, mora za tem stat. Oboje ne more biti. Ali, ali. Pa srečno!

ribaracarak  

kuha že od: 3.4.2003

Št. objav: 4309

Objavljeno 31.1.2019 ob 12:24

Neža in Klemen, čemu pri vragu sta potem na kulinaričnih straneh, če vaju ne zanimajo tuji recepti in jih ne ocenjujeta. Čemu sta objavila recept? Verjetno zato, ker pričakujeta, da ga bo kdo prebral, preizkusil, pohvalil in bognedaj pokritiziral. Pisanja mamamie jaz absolutno nisem dojela kot kritiko, pač pa le kot dobronameren nasvet, ker ženska pač ve, kaj govori.

proxima  

kuha že od: 21.10.2003

Št. objav: 2514

Objavljeno 31.1.2019 ob 13:15

Another effing drama queen... (se poje na melodijo iz Evite, Another suitcase in another hall...)

https://www.youtube.com/watch?v=VAZ76v6xg8A

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 31.1.2019 ob 13:21

Saj je lepo, da vztrajaš pri svojem. Ampak pri 22 letih sem se jaz zavedala, da je še veliko tega pred mano in nisem trmasto vztrajala pri tem, da vse vem. In mi na kraj pameti ni prišlo, da bi napisala, da drugih receptov ne berem, ker me ne zanimajo. To je podcenjujoče. Seveda jih berem, prav zato, ker me zanimajo in se lahko naučim več, kot le med stenami domače kuhinje, ni pa nujno, da kuham po njih. Kuham po tistih, ki so mi všeč.

Ni se potrebno opravičevati. Jaz sem dala dobronamerno pripombo, ti si se počutila užaljeno, izmenjali sva mnenja. Še vedno pa menim, da jaz zdaj pri 60 letih le nekaj malega več vem o kakšni kuhinji, kot sem vedela pri 22. In tudi jaz sem vesela, da domači pohvalijo moje jedi, kar pa seveda ne pomeni, da so edine zveličavne. Kriterijev je več.

Za naprej ti lahko zaželim še veliko uspešnega vihtenja kuhalnice, a ob tem le poglej še po drugih receptih. Tu na kulinariki se ozri po smarty, Vrtejbenki in fresh, pa po sladicah stane r., če omenim samo nekatere mojstrice, od katerih se lahko vsi veliko naučimo.

Neža in Klemen  

kuha že od: 26.1.2019

Št. objav: 3

Objavljeno 31.1.2019 ob 13:44

Spoštovani,

nisem želela biti vzvišena. Drugače nisem uzvišena (v resničnem življenju), samo pri pisni komunikaciji občasno preveč vzvišeno napišem in ne mislim nič slabega. Nisem vedela, da imate toliko let za seboj, seboj (tu ne želim reči nič slabega). Sem mislila, da za tem profilom stoji nekdo, ki je morda le nekaj let starejši od mene. Z veseljem bom pogledala kakšne druge recepte, jih poizkusila in ocenila. Vse, kar sem prej napisala vzamem nazaj in se zavedam, da je kriterijev več. Še enkrat vam hvala za vaše mnenje in se bova (ali bom) najprej trudila z recepti in jih tekom življenja še izboljšala.

Lep dan še naprej,

Neža

Ognjič  

kuha že od: 18.1.2006

Št. objav: 4732

Objavljeno 31.1.2019 ob 13:56

Bravo Neža in Klemen, da si takšna frajerka, da lepo priznaš, da je šla komunikacija malo na aufbiks in predvsem, da vidiš, da mamamiina pripomba ni bila zlonamerna. Bi bilo res škoda, če bi jo kot takšno vzela. Predvsem, ker je ona resnično en kulinarični frik in je to pokazala tudi v kakšnih kuharskih oddajah, pa s članki v časopisih..če ti čas dopušča, preberi njene bloge tu na kulinariki. In veliko veselja s kuharijo želim tudi v bodoče!

Migla  

kuha že od: 16.6.2004

Št. objav: 1892

Objavljeno 31.1.2019 ob 14:48

Sem stara članica, lahko rečem, da sem bila tudi zelo aktivna. Nekaj let sem bila v ilegali, zdaj se prebujam.

Danes ste me stare članice presenetile s svojimi komentarji.

Vesela sem, da imajo mladi željo po kuhanju in objavi receptov.

Današnja večerja bo skoraj identična temu receptu. Hvala za idejo.

Migla

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.