brez glutena,sladice

Princeske brez glutena

simpatični princes krofki v brezglutenski preobleki

Princeske brez glutena
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

2 dl vode

ščep soli

8 dag masla

10 dag brezglutenske Schar moke patisserie

3 jajca

Krema:

1 vanilijev puding (brez glutena)

3 dl mleka

3 žlice sladkorja

malce ruma

10 dag zmehčanega masla

Za povrh:

ena stepena smetana

Postopek

1. Najprej skuhamo puding po navodilih z vrečke, le da je mleka samo 3 dl in da dodamo malo ruma. Kuhan puding preložimo v skledo, v kateri bomo naredili kremo, in ga ohladimo - prekrijemo ga s plastično folijo za živila, da se ne naredi kožica.

2. V lonec nalijemo 2 dl vode in dodamo konkreten ščep soli. Ko zavre, dodamo maslo. Ko se maslo stopi, z metlico vmešamo moko. Mešamo kakšno minuto, da dobimo gladko zmes - nastane kepa testa.

3. Odstavimo z ognja in po eno in eno v maso dodamo 3 jajca. Ves čas mešamo, najlažje s kuhalnico - najprej masa zgleda zelo čudno, skoraj sluzasto, ampak ob mešanju hitro postane homogena. Ko je gladka, dodamo naslednje jajce.

4. Po zadnjem vmešanem jajcu testo preložimo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s peki papirjem, nabrizgamo krofke, velike približno kot kovanec za 2 evra. Z mokrim prstom nekoliko potlačimo vrhke (da se ne bi zažgali).

5. Pečemo 20 minut na 180 stopinj - jaz pečem kar z ventilatorjem. Pečene princeske s papirjem vred preložimo na rešetko in ohladimo.

6. Puding z mešalcem premešamo, da postane zmes gladka, dodamo zmehčano maslo in oboje še nekoliko premešamo (barva postane svetlejša). Kremo preložimo v dresirno vrečko (če je nimamo, si lahko pomagamo z dvema čajnima žličkama).

7. Stepemo sladko smetano in jo tudi preložimo v dresirno vrečko.

8. Krofke prerežemo približno na polovico. Nadevamo jih najprej z vanilijevo kremo, potem pa še s smetano. Vsakega pokrijemo s kapico. Narahlo posujemo z mletim sladkorjem.


Opombe

Če jeste gluten, preprosto brezglutensko moko nadomestite z navadno - zdi se mi, da se še posebej dobro obnese ostra moka.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.