piknik,pečenje,sladice

Skutni zavitek z nektarinami

super sladica za poletne dni

Skutni zavitek z nektarinami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

½ kocke kvasa Fala

1,5 dl mleka

40 dag moke

6 dag kisle smetane

5 dag masla

3 dag sladkorja

1 jajce

1 rumenjak

1,5 male žlički soli

Nadev:

25 dag skute

12,5 dag mascarpone sirčka

6 dag sladkorja

1 beljak

5 nektarin

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k presejani moki, dodamo ostale sestavine in zamesimo kvašeno testo. Le zmehčano maslo dodajamo postopoma med mešanjem. Ko so sestavine lepo povezane med seboj in je testo lepo gladko, ga prekrijemo s folijo in pustimo na toplem vzhajati.

2. Med tem zmešamo beljake ob postopnem dodajanju sladkorja v trd sneg in tega vmešamo v skuto ter nadevu dodamo še mascarpone. Nektarine narežemo na majhne koščke.

3. Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Spočito testo razvaljamo na pravokotnik, ga premažemo z nadevom, posujemo koščke nektarin in zvijemo v zavitek. Na pekač položimo peki papir, nanj pa zavitek, tako da bo en rob zavitka na sredini dolžine pekača. Zavitek nato razrežemo na rezine, ki se na sredini pekača še držijo skupaj – zarežemo od zunanje strani proti sredini, kjer pa zavitka ne prerežemo do konca. Nato vsako neparno rezino obrnemo, da se pokaže »polžek« (plasti nadeva in testa), vsako parno rezino pa obrnemo na drugo stran in jo prav tako plosko položimo, da se tudi na tej strani pokaže »polžek« – sredina zavitka je na delu, kjer se rezine zavitka držijo skupaj.

Ko smo razrezali pecivo in rezina pravilno namestili, ga pustimo vzhajati na toplem.

4. Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem, pekač prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 45 minut na 175 stopinjah.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.