pečenje,sladice

Rezine z orehi in figami

pecivo, ki bo navdušilo tako vas kot vaše goste

Rezine z orehi in figami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

1 kocka kvasa Fala

2,5 dl mleka

3 dl tekočega jogurta

76 dag moke

8 dag masla

6 dag sladkorja

3 rumenjaki

2 žlici ruma

2 mali žlički soli (10 g)

Nadev:

1 kg fig

40 dag ringloja

30 dag orehov

18 dag ajdove kaše

15 dag sladkorja

2,5 dl mleka

25 dag kisle smetane

3 beljaki

Postopek

1. Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga zmešamo z rumom, rumenjaki, tekočim jogurtom in sladkorjem. Sestavinam primešamo moko, nato dodamo sol in mešamo najprej počasi, med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in odstopa od posode. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati.

2. Med vzhajanjem pripravimo nadev. V posodi zavremo mleko in primešamo ajdovo kašo, ringlo ter kuhamo, da se zmehča in ringlo razpusti, tik pred koncem dodamo deset dag sladkorja. V nadev, ki je postal gost in kompakten, vmešamo orehe in ga damo hladiti. Beljake stepemo v trd sneg ob postopnem dodajanju preostalega sladkorja. V mlačen nadev primešamo sneg in kislo smetano ter do konca ohladimo. Fige narežemo na rezine.

3. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na tri dele in pustimo počivati nekaj minut. Zatem vsak kos testa na tanko razvaljamo in prvega položimo na pekač. Premažemo ga z nadevom in tega prekrijemo z rezinami fig. Čez fige položimo drugo plast testa, ponovno obložimo z nadevom in figami ter te prekrijemo z zadnjo plastjo testa.

4. Pecivo pustimo pol ure ponovno vzhajati, zatem ga premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico. Pečemo ga 45 minut pri 175 stopinjah. Če je treba, ga prekrijemo s folijo, da bi se na vrhu ne zapekel preveč. Ko se pecivo ohladi, ga razrežemo na rezine.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.