kuhanje,pomlad,juhe

Špargljeva kremna juha z žličniki iz šunke in čemaža

spomladanska juha

Špargljeva kremna juha z žličniki iz šunke in čemaža
    juhe in zakuhe: ostale juhe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

1 l špargljeve jušne osnove

4 kuhani šparglji

50 g čajnega masla MILFINA

2 žlici gladke moke KORNGOLD

100 ml sladke smetane MILFINA

150 g kuhane šunke

2 lista čemaža

2 bio jajci NATUR AKTIV

50 g krušnih drobtin KORNGOLD

nariban muškatni orešček

1 sveženj krebuljice

sladkor DIAMANT

sol

poper LE GUSTO

Postopek

1. Če špargljeve jušne osnove nimamo, jo lahko pripravimo tudi sami. Šparglje olupimo in jim odrežemo konce. Olupke in odrezane konce prelijemo z vodo, začinimo s ščepcem soli in sladkorja ter zavremo. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in vse skupaj kuhamo še 10 minut tik pod vreliščem. Tako pripravljeno špargljevo jušno osnovo precedimo, dobro ožamemo tudi olupke in konce špargljev.

2. V loncu raztopimo maslo, potresemo z moko in zarumenimo. Lonec odstavimo s štedilnika in med stalnim mešanjem z metlico prilijemo špargljevo jušno osnovo. Zavremo in pustimo, da pri nizki temperaturi rahlo vre še 10 minut. Nato primešamo sladko smetano in začinimo s soljo, sladkorjem in poprom. Za žličnike na drobno sesekljamo šunko in čemaž ter premešamo. Dodamo jajci in drobtine ter mešamo dalje, da nastane kremasta masa. Začinimo jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom ter pustimo, da nekaj minut počiva.

3. Medtem v loncu zavremo vodo, nato zmanjšamo temperaturo, da voda samo še rahlo vre. Z 2 mokrima žličkama zajamemo maso s šunko in čemažem, oblikujemo žličnike in jih 5 minut kuhamo v vodi tik pod vreliščem. Žličnike vzamemo iz vode, jih stresemo v špargljevo kremno juho skupaj s sesekljanimi kuhanimi špargljevimi stebli in okrasimo z listki krebuljice.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.