pečenje,praženje,sladice

Muškatne rezine s hruškami

enostavno pecivo s hruškami

Muškatne rezine s hruškami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

½ kocke kvasa Fala

50 dag moke

25 dag muškatne buče

2 dl mleka

10 dag masla

4 dag sladkorja

2 rumenjaka

1,5 male žličke soli

10 dag kislega testa (če ga imamo)

Nadev:

1,2 kg muškatne buče

15 dag sladkorja

2 vanilin pudinga

3 žlice pšeničnega zdroba

0,7 dl ruma

0,5 dl mleka

2 beljaka

2-3 liste limonske trave

5 hrušk

jajce za premaz

Preliv:

15 dag temne čokolade

3 dag kokosove maščobe

Postopek

Muškatno bučo olupimo in količino za testo in nadev pražimo na rezini masla toliko časa, da izhlapi vsa voda in dobimo gosto kašasto zmes. 20 dag bučnega pireja damo na hladno, da ga kasneje uporabimo za testo, ostalo uporabimo za pripravo nadeva. V bučni pire vmešamo pšenični zdrob in prašek za puding, ki smo ga pred tem zmešali z žlico sladkorja, rumom in mlekom. Na ognju mešamo toliko časa, da se nadev povsem zgosti, nato ga damo na hladno. Beljaka stepemo ob postopnem dodajanju sladkorja in sneg ter na drobno nasekljano limonsko travo vmešamo v mlačen nadev. Ohladimo do konca. Olupljene hruške narežemo na tanke lističe.

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo rumenjaka, sladkor, ohlajeno muškatno bučo in sol. Če imamo kislo testo, ga dodamo za boljšo strukturo, aromo in okus. Zamešamo kvašeno testo in med mešanjem dodajamo lističe masla. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in odstopa od posode. Posodo pokrijemo in damo testo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo pregnetemo in damo ponovno vzhajati. Ko je testo drugič vzhajalo, ga še enkrat pregnetemo, razdelimo na štiri enako težke kose, te pa na tanko razvaljamo. Prvo plast položimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. S polovico nadeva prekrijemo prvo plast testa, čezenj položimo drugo plast testa. Čez testo zložimo rezine hruške eno poleg druge in jih prekrijemo s tretjo plastjo testa. To premažemo s preostankom nadeva, čez nadev zložimo še eno plast hrušk, ki jih prekrijemo s četrto plastjo testa. Testo premažemo s stepenim jajcem in damo pecivo vzhajati.

Čez slabe pol ure prestavimo pekač v vročo pečico in slabo uro pečemo pecivo pri 180 stopinjah. Po potrebi ga prekrijemo s folijo, da bi se po vrhu ne zapekel preveč. Pecivo ohladimo in razrežemo na rezine.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.