Mozzarellini bombki

mozzarellice ovite v testu

Mozzarellini bombki
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 15 minut 1 ura 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 24 kosov

Testo:

400 g bele moke

300 ml vode

21 g svežega kvasa (pol kocke)

žlička soli

2 žlici olja

Nadev:

24 mozzarellic

6 rezin šunke

kečap

origano

Postopek

1. Moko stresemo v večjo posodo in na sredini naredimo jamico, v katero nadrobimo pol kocke svežega kvasa. Dodamo žličko soli in vlijemo vodo. Testo mešamo s kuhalnico dokler se vse sestavine ne sprimejo v homogeno zmes. Testo se v tej fazi kar precej oprijema posode. Dodamo dve žlici olja in testo s kuhalnico mešamo še kakšno minuto, dokler se ne prijema več kuhalnice in posode. Posodo s testom pokrijemo in pustimo vzhajati. Po približno uri vzhajanja ga na hitro premešamo in pustimo vzhajati še kakšno uro.

2. Testo po končanem času vzhajanja razdelimo na dva dela in ga na pomokani površini na tanko zvaljamo. Vsak del nato razdelimo na dvanajst približno enako velikih kvadratov. Na sredino vsakega kvadrata iz testa dodamo približno pol žličke kečapa, ki smo ga predhodno zmešali z origanom. Rezine šunke razdelimo na štiri trakove in s posameznimi trakovi ovijemo mozzarellice ter jih položimo na kečap. Testo ovijemo okoli mozzarellic ter jih položimo na pladenj s peki papirjem. Pladenj položimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na maksimalno temperaturo. Bombke pečemo tako dolgo, da se zlato - rjavo obarvajo (približno dvajset minut, odvisno od pečice). Najboljši so, če jih postrežemo še tople.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 2.2.2016 ob 9:17

Jaz si pripravo testa olajšam tako, da mesim z roko in ne s kuhalnico, ali pa vržem vse sestavine v kruhomat in čez uro in pol je super testo nared za karkoli vzhajanega.

Sem poskušala s kuhalnico, že za krofe, kot so gospodinje učile, mi ni šlo od rok, pa še utrujajoče je bilo. Roka je enkratna, pa še testo "čutiš".

Sicer pa luškan recept.

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 2.2.2016 ob 10:19

Zanimiva receptura..

MiriBon  

kuha že od: 25.10.2011

Št. objav: 1764

Objavljeno 2.2.2016 ob 11:16

Če vsak košček testa malo zarežeš na štirih straneh, da dobiš nekakšno rožico s štirimi cvetovi, je ovijanje testa bistveno lažje, pa še lepo izpade.

macji panda  

kuha že od: 31.1.2016

Št. objav: 1

Objavljeno 3.2.2016 ob 18:41

mamamia

Sam testo mešam z nekoliko tršo plastično lopatko, tako si ne "umažem" rok. Se pa strinjam s teboj da je potrebno testo čutiti, vendar to raje počnem v zaključni oblikovalski fazi.

MiriBon

Pri oblikovanju testa so možne še velike izboljšave tako glede olajševanja dela kot tudi lepše oblike. Hvala za tvoj nasvet, bom preskusil naslednjič.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.