Sonček z malinami

maline nekoliko drugače

Sonček z malinami
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

½ kocke kvasa Fala

1 dl mleka

50 dag moke

16 dag tekočega jogurta

9 dag kisle smetane

5 dag sladkorja

2 rumenjaka

0,5 dl olja

1,5 male žličke soli

Nadev:

30 dag + 10 dag malin

9 dag tekočega jogurta

1 puding z okusom maline

1 beljak

10 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

1 žlica piškotnih drobtin

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k presejani moki. Dodamo ostale sestavine brez olja in zamešamo testo. Mešamo počasi in med mešanjem dodajamo olje. Nato prestavimo na najvišjo hitrost in mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko je testo gladko, ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. V posodo stresemo 30 dag malin, jih segrejemo in zmečkamo. Prašek za puding zmešamo z dvema žlicama sladkorja, dodamo tekoči jogurt in ga vmešamo med vroče maline. Nadev kuhamo ob mešanju toliko časa, da se puding skuha, če ni dovolj gost, dodamo žlico piškotnih drobtin. Nadev ohladimo. Iz beljaka in preostalega sladkorja zmešamo trd sneg in ga primešamo mlačnemu nadevu, ohladimo do konca.

Vzhajano testo pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut (količina zadostuje za dva sončka, zato ga lahko prerežemo na pol). Zatem testo razvaljamo v obliko kroga, odrežemo približno 3 cm širok rob, nato pa krog skupaj z zunanjim odrezanim delom razrežemo na 8 delov/trikotnikov. Na vsak košček testa položimo žličko nadeva. Dele testa, ki so nastali iz zunanjega dela kroga zvijemo v svaljek in jih pokončno zložimo na sredino pekača, da dobimo osrednji del sončka. Notranje trikotnike testa zvijemo v rogljičke, ki jih zložimo kot sončne žarke ob svaljkih na sredini. Sonček premažemo s stepenim jajcem, ga dodatno okrasimo z malinami, jih posujemo z vanilin sladkorjem in pustimo vzhajati za 15 minut, nato pa prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 40 minut pri 180 stopinjah.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.