božič,novo leto,velika noč,pečenje,sladice

Potica z banano, bučnimi semeni in orehi

nenavadna kombinacija, ki pa dela čudeže

Potica z banano, bučnimi semeni in orehi
    sladice: potice
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

1 kocka kvasa Fala

2,5 dl sirotke

75 dag moke

8 dag sladkorja

12 dag masla

2 jajci

1 žlica ruma

2 mali žlički soli

Nadev:

5 banan

30 dag bučnih semen

10 dag orehov

15 dag piškotnih drobtin

3 žličke mlete kave

3x vanilijev sladkor

lupinica dveh limon

sladkor: dodati le, če je potrebno

jajce za premaz

Postopek

V topli sirotki raztopimo kvas Fala (če nimamo sirotke, uporabimo mleko). V posodo odmerimo sol, moko, dodamo jajci, rum, sladkor in prilijemo raztopljeni kvas. Počasi premešamo sestavine in med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo. Nato mešamo na višji hitrosti le toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj. Testo prekrijemo s folijo in ga damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev: banane pretlačimo, bučna semena zmeljemo v multipraktiku in jih vmešamo med banane. Nadevu dodamo mlete orehe, piškotne drobtine, kavo, vanilijev sladkor in limonino lupinico. Ker so banane sladke, dodamo sladkor le, če je potrebno.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem ga razvaljamo na pravokotnik, premažemo z nadevom in testo zvijemo v zavitek. Zavitek položimo v pekač, ga premažemo s stepenim jajcem in prebodemo z iglo na več mestih. Potico damo še enkrat vzhajati za 20 minut, zatem jo položimo v vročo pečico in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah. Po potrebi jo prekrijemo s peki papirjem, da bi se ne zapekla preveč. Ohlajeno stresemo iz modela. Razrežemo jo šele, ko je povsem ohlajena, sicer zaradi banan rez ne bo čist.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

katrin11  

kuha že od: 3.1.2010

Št. objav: 2342

Objavljeno 9.1.2016 ob 7:21

Tudi če je sponzorirano, ampak slike in recepti so zelo dobri. Nekdo se jih je moral spomniti in speči tudi. Tole potico bi takoj zdajle zmazala, žal je samo na sliki.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.