Pisane rezine z jabolki in skuto

jesenske rezine

Pisane rezine z jabolki in skuto
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

1 kocka kvasa Fala

2,5 dl mleka

80 dag moke

15 dag jogurta

10 dag masla

2 jajci

1 žlica kakava

2 mali žlički soli

Nadev z jabolki:

5 debelih jabolk

3 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

cimet, klinčki

Nadev s skuto:

50 dag skute

10 dag mascarpone sirčka

3 dag sladkorja

1 beljak

Za premaz:

1 rumenjak

2 žlici mleka

Postopek

Kvas Fala za sladkor testo raztopimo v mlačnem mleku, sol in moko odmerimo v posodo in prilijemo kvasec. Dodamo ostale sestavine razen masla in kakava ter zamesimo testo. Med mešanjem dodajamo na lističe narezano maslo in hitrost mešanja z najnižje prestavimo na najvišjo hitrost. Ko so sestavine res dobro premešane in je testo gladko, ga razdelimo na pol in polovico pokrijemo ter damo vzhajati. V drugo polovico vmešamo žlico kakava in mešamo toliko, da se kakav enakomerno porazdeli med testo. Tudi temno testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Svetlo vzhajano testo pregnetemo, razdelimo na pol in damo počivati. Zatem vsak kos razvaljamo na velikost pekača. Enako naredimo s temnim testom. Na pekač položimo prvo plast svetlega testa. Čez testo naložimo naribana jabolka, posujemo sladkor, vanilin sladkor in klinčke ter cimet po okusu. Čez jabolka položimo temno plast testa, to pa premažemo s polovico nadeva iz skute: beljak stepemo s sladkorjem v trd sneg in ga skupaj z mascarpone sirčkom vmešamo v skuto. Čez nadev položimo drugo plast temnega testa, ga premažemo z drugo polovico skutnega nadeva in prekrijemo z zadnjo plastjo belega testa.

Rumenjak zmešamo z mlekom in z njim premažemo pogačo, jo na več mestih prebodemo z iglo in damo ponovno vzhajati za 15 minut, potem pa položimo v vročo pečico in pečemo 50 minut pri 18 stopinjah. Po potrebi jo pokrijemo s peki papirjem, da bi se ne zapekla preveč.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

milja44  

kuha že od: 2.1.2014

Št. objav: 152

Objavljeno 4.11.2015 ob 13:43

Zelo zanimivo. Takoj zdajle grem v akcijo. Toda z ozirom na veliko količino uporabljene moke, ne vem kako velik pekač naj uporabim. Mislim, da naj bo dolg 40 cm. Ali menim prav?

Fala Slonček  

kuha že od: 2.10.2015

Št. objav: 40

Objavljeno 11.11.2015 ob 16:12

Lahko uporabite kar orogonalni pekač za pečico, sestavin v receptu je dovolj za tako velik pekač :) Pa veselo peko!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.