Pecivo z robidnicami in slivami

slastno sadno pecivo

Pecivo z robidnicami in slivami
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

1 kocka kvasa Fala

1 dl mleka

90 dag moke

25 dag jogurta

6 dag sladkorja

2 žlici kisle smetane

2 jajci

2 rumenjaka

0,6 dl olja

2 žlici ruma

2 žlički soli

Nadev:

1 kg robidnic

50 dag sliv

50 dag skute

2 beljaka

25 dag sladkorja

2 vanilijeva sladkorja

1 jajce za premaz

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku, v posodo odmerimo ostale sestavine brez olja in prilijemo raztopljeni kvas. Zamešamo v testo in med mešanjem dodajamo olje po kapljicah. Na začetku mešamo počasi, nato nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem testo pokrijemo s folijo, ga postavimo na toplo in pustimo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razrežemo na štiri enako velike kose in pustimo počivati nekaj minut.

Med počivanjem pripravimo nadev: slive razkoščičimo in narežemo na rezine, beljak in 5 dag sladkorja zmešamo v trd sneg in ga primešamo skuti.

Vse kose testa razvaljamo na velikost pekača. Prvo plast položimo na pekač, premažemo s tretjino nadeva in prekrijemo s polovico robidnic, te pa posujemo s tretjino sladkorja in enim vanilijevim sladkorjem. Nadev prekrijemo z drugo plastjo testa, ga premažemo s skutnim nadevom in razporedimo razrezane slive drugo tretjino sladkorja. Prekrijemo s tretjo plastjo testa, jo premažemo z zadnjo tretjino skutnega nadeva, ga prekrijemo z drugo polovico robidnic in posujemo s preostankom sladkorja in vanilijevega sladkorja ter zaključimo z zadnjo plastjo testa. Testo premažemo s stepenim jajcem in damo pecivo vzhajati na toplo za 15 minut, nato ga prestavimo v vročo pečico in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.