Čokoladni rogljički

hitro in dobro

Čokoladni rogljički
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

1 kocka kvasa Fala

1,5 dl mleka

55 dag moke

10 dag kisle smetane

6 dag sladkorja

2 jajci

1 rumenjak

0,5 dl olja

1,5 male žličke soli

Nadev: čokoladno/lešnikovo polnilo (Nutela)

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku, ga prilijemo k moki, dodamo kislo smetano, sladkor, jajci, rumenjak, sol in zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodajamo po kapljicah še olje. Na koncu mešamo na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Ko je testo gladko, posodo pokrijemo s folijo, jo postavimo na toplo in pustimo testo vzhajati.

Vzhajano testo pregnetemo, razdelimo na šest kosov in pustimo počivati nekaj minut. Nato vsakega na tanko razvaljamo v obliko kroga. Krog razrežemo na osem trikotnikov in na zunanji del vsakega trikotnika položimo žličko čokoladnega nadeva. Trikotnik začnemo zvijati v rogljiček na zunanjem delu (pri nadevu) proti notranjosti (špici trikotnika) in oblikujemo rogljiček. Postopek ponovimo še pri ostalih krogih.

Vsake rogljiček premažemo s stepenim jajcem in položimo na pekač ter vse skupaj damo na toplo še enkrat vzhajati. Vzhajane postavimo v vročo pečico in pečemo približno 25 minut pri 180 stopinjah, da se lepo obarvajo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.