Cvetačni stir fry

hrustljava in okusna zelenjavna jed

Mme  Izvor: Kitajska
Cvetačni stir fry
    eksotika: Kitajska
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

1/2 glave cvetače

1/2 brokolija

1 korenček

2 pesti graha

2 pesti stročjega fižola

2 jajci

sezamovo olje

sojina omaka

ostrigina omaka

sol, poper

Postopek

Korenček naribamo na trakove, brokoli razrežemo na srednje velike koščke. Cvetačo v multipraktiku sesekljamo na drobtine. Jajci zmešamo z vilicami in jih spečemo. Vmes vsake toliko premešamo. Ni potrebno, da jih pečemo dolgo, pomembno je le, da se tekočina sprime v grudice, ki jih nato pretresemo v skodelico. Sezamovo olje dobro segrejemo in na njem na hitro popečemo korenček. Dodamo fižol in grah in ob občasnem mešanju pečemo 3 minute. Posode od začetka do konca ne pokrivamo s pokrovom. Dodamo cvetačo, sojino in ostrigino omako, začimbe in jajci. Dobro premešamo in po vrhu nadevamo brokoli. Pečemo 5 minut, vmes malo premešamo.


Opombe

Več slik in receptov na www.slascicarka.blogspot.com

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 2.4.2015 ob 22:42

Imam občutek, da je ta recept pripravljen na "ho-ruk" in ni najbolj posreceno napisan. V postopku sta omenjeni jajci, ki jih ni med sestavinami, zmešamo z vilicami, tekočina sprime, količine sojine in ostrigove omake manjkajo, katera sojina omaka (svetla, temna, z okusom gobic....) itd. Definitivno so količine zelenjave prevelike. Ne more biti zelenjava hrustljava, če je pa v ponvi oz. voku 1kg zelenjave in vse naenkrat pripravljeno.

Vseeno pa vidim potencial v receptu, če se ga lotis na drugačen način. Jaz bi se recepta lotil na sledeci nacin: - na max. ognju bi segrel vok, dodal belo olje, na hitro poprazil jajce, postopoma dodajal zelenjavo, najprej tisto, ki rabi največ časa in to je korenček nato brokoli, grah, strocji fižol, cvetača in na koncu zacinil s soljo, belim poprom, 1 jž svetle sojine in ostrigove omake. Vsako porcijo bi naredil posebej in stem bi skrajšal čas priprave in zelenjava bi bila še hrustljavo pripravljena. Na koncu bi dodal še za okus nekaj tipičnega azijskega - narezanega svežega korindra ali mlade čebule in čilija.

Mme  

kuha že od: 6.7.2010

Št. objav: 165

Objavljeno 2.4.2015 ob 23:09

Ne, recept vsekakor ni napisan na horuk in je čisto posrečen. Priznam, jajci sem pozabila napisati med sestavinami, kar sem že popravila.

Če ne razumete, kaj pomeni zmešati z vilicami, mi je kar malo hudo za vas.

Količine ne manjkajo, temveč namenoma niso navedene. Imam svoj način kuhanja in sestavljanja ter objavljanja receptov. Vsak ima svoj okus in jaz pišem za tiste kuharje, ki se receptov ne držijo kot pijanec plota.

Če imate toliko idej in dobrih predlogov, predlagam, da sami sestavite in prispevate kakšen recept. Jaz za svojim stojim in ga ne mislim popravljati in prilagajati vašim idejam.

SMARTY1  

kuha že od: 26.2.2014

Št. objav: 2750

Objavljeno 3.4.2015 ob 6:31

Vesel

Mme... Fasulas ti je dal samo dobronamerni nasvet, in ni vzroka za razburjanje. In če bi pogledala recepte ki jih je Fasulas objavil, verjamem da bi tvoj zgornji odgovor bil drugačen.

Mme  

kuha že od: 6.7.2010

Št. objav: 165

Objavljeno 3.4.2015 ob 10:46

Seveda sem pogledala njegove recepte in pri prvem, ki sem ga odprla, sem opazala, da pri sestavinah prav tako ni navedenih količin, zato me je komentar še toliko bolj razjezil.

Nasploh me moti, da se tukaj najde vedno več ljudi, ki morajo kar naprej nekaj prigovarjati, popravljati in pametovati. Kako lahko nekdo ve, da je preveč zelenjave in da le-ta ni bila hrustljava, če pa recepta niti preizkusil ni?! Meni je bilo zelenjave ravno prav, prav tako se mi zdi moj postopek priprave primeren.

Prepričana sem, da se moj recept da izboljšati in z veseljem sprejmem dobronamerne komentarje in mnenja tistih, ki ga bodo preizkusili.

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 3.4.2015 ob 22:04

Eni se pa res razburjate v prazen nič. Sem samo napisal svoje mišljenje. Nisem pa imel nobenega namena žaliti. Mme- portal ni namenjen samo za hvaljenje ampak je tudi namenjen za izboljšave, dopolnila in tudi kritike. Večina nas je na portalu ljubiteljskih (amaterskih) kuharjev in je na naših receptih veliko za spremeniti. Meni je všeč, če mi nekdo napiše nasvet, ker mi to lahko samo koristi. Ti si pa tista ali nasvet sprejmes ali pa ne (mojega ocitno nisi ).

Hvaljenje se lepo sliši, napreduje se pa ne.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.