Mesna štruca s krompirjem

sočna mesna štruca z okusnim krompirjem

Mesna štruca s krompirjem
    mesne jedi: mešano meso
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 4 osebe

Za peko mesne štruce:

0,5 kg mletega mesa (mešano meso iz svinjskega mesa in mlade govedine)

1 čebula

3 stroki česna

sol

poper

peteršilj

zelena

2 jedilni žlici moke

1 jajce

malo olja

Za peko krompirja s čebulo:

8 kosov srednje velikega mladega krompirja

sol

malce več kot dl olja

1 čebula

Postopek

V posodo damo mleto meso, na drobno sesekljano čebulo, česen, zeleno in sesekljan peteršilj. Posolimo in dodamo malce popra. Sestavine dobro vtremo v meso in posodo s sestavinami postavimo v hladilnik za nekaj časa, da se arome med seboj povežejo. Medtem lahko pripravimo prilogo.

Mladega krompirja ne olupimo, le operemo in razrežemo na manjše kose. Solimo, dodamo olje in vse sestavine skupaj premešamo. Posodo s krompirjem za nekaj minutk postavimo na rob delovne površine. Nadaljujemo s pripravo mesne štruce.

Vzamemo posodo iz hladilnika, sestavinam dodamo še eno jajce in dve žlici moke. Vse skupaj dobro pregnetemo in oblikujemo v štruco.

Na dno namaščenega pekača ponavadi položimo na kolobarje razrezano čebulo. V sredino postavimo mesno štruco, ki jo po vrhu še malo namažemo z oljem. Okoli štruce položimo kose razrezanega krompirja.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ko je segreta, položimo pekač v pečico in sestavine pečemo eno uro.

Ko je vse skupaj pečeno, mesno štruco razrežemo na kose, krompir v pekaču pa pomešamo s kolobarji čebule in vse skupaj serviramo.

Dober tek vsem skupaj!


Opombe

Naj mi oprostijo tisti, ki prisegajo na krušne drobtine ali namočene rezine kruha v mesni štruci, moji doma imajo raje, ko jo naredim z dvema žlicama moke. Vedno me je pri mesnih štrucah motilo, da je bilo meso preveč zbito in da je bila jed presuha. Zato sem se odločila, da jo naredim z dodano čebulo in česnom. Čebula v mesni štruci spusti toliko soka, da je mesna štruca po peki prav sočna.

Več si lahko preberete na:

http://apriliscooking.blog.siol.net/2014/09/05/86/

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

April is cooking  

kuha že od: 2.9.2014

Št. objav: 78

Objavljeno 7.9.2014 ob 14:42

Krompirja se ne popra, le posoli.

V posodo damo mleto meso, na drobno sesekljano čebulo, česen, zeleno in sesekljan peteršilj. Posolimo in dodamo malce popra.

V uredništvu bodo tekst popravili ;)

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 7.9.2014 ob 15:04

Vesel

Jaz tudi krompir včasih malo popopram :). V mesno štruco pa dam običajno še kakšen košček domače slanine, res na drobno nasekljane, mi da odličen okus :). Včasih naredimo navadno, včasih damo noter še trdo kuhana jajčka, za popestritev.

April is cooking  

kuha že od: 2.9.2014

Št. objav: 78

Objavljeno 7.9.2014 ob 15:09

Sandra, ob vsem kar si naštela dodaj še na drobno sesekljano svežo rdečo papriko :) Jaz imam papriko v mesni štruci zelo rada, le, da moji doma paprike ne marajo preveč in jo tokrat v recept nisem dala :(

gogad  

kuha že od: 28.4.2004

Št. objav: 3697

Objavljeno 7.9.2014 ob 18:23

Zelo vesel

Jaz dodam še žlico dve skute za rahlost :)

April is cooking  

kuha že od: 2.9.2014

Št. objav: 78

Objavljeno 7.9.2014 ob 18:43

Gogad, vidiš tega se pa nisem spomnila, poskusim drugič ;)

bannanna  

kuha že od: 25.5.2006

Št. objav: 5457

Objavljeno 7.9.2014 ob 20:16

Škoda, da izgleda krompir kuhan pa prelit z oljem in ne pečen..

April is cooking  

kuha že od: 2.9.2014

Št. objav: 78

Objavljeno 7.9.2014 ob 21:22

Pa res, če dobro pogledam fotografijo se res tako zdi. Nisem ga polila z oljem, bil je dobro pečen in okusen. Mladi krompir je hitro pečen, je pa res, da ga nisem zapekla do te mere, da dobi tisto značilno porjavelo barvo. Pri pečenem piščancu na krompirju imajo to moji radi, takrat ga zapečem na način kot ga imaš ti rada :))

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 7.9.2014 ob 23:04

No ja bol bogo zgleda tole na fotki, čebula surova, krompir kuhan ,meso pa povsem neprivlacne barve ,spominja na vse kaj dugega,kot na mesno štruco. Morda bi se tole moralo peči na nekoliko višji temperaturi npr.vsaj na 200 , kaj misliš ? Ker pol bi se peklo in ne kuhalo .

April is cooking  

kuha že od: 2.9.2014

Št. objav: 78

Objavljeno 7.9.2014 ob 23:29

Bom naslednjič pozorna, da bodo fotke boljse ;) Tudi čebula je bila dovolj pečena. Se pa strinjam s teboj, da bi lahko pustila v pečici še kakšnih 10 do 15 min in bi krompir in čebula bila še bolj pečena in bi dobila tisto zlatorjavo barvo. Temperature pa v vsakem primeru ne bi zviševala. Prepričana sem, da štruca takrat ne bi bila tako sočna. Naredite si po svojem okusu, pri nas doma imamo tako radi :)

Vanja_v_ZDA  

kuha že od: 14.11.2008

Št. objav: 6079

Objavljeno 8.9.2014 ob 1:38

Eno najosnovnejših prvil peke (krompirja/rib) je ta, da se uporablja maslo, če hočeš, da se sestavine zapečejo na lepo rjavo barvo. Ja, tudi na olju se bodo, samo v tem primeru moraš peči v nedogled in še dlje časa, kar pomeni, da je zadeva overdone in da si za kuhanje porabil neprimerno več časa, kot je normalno potrebno. Četudi zmanjšaš količino masla na četrt toliko, kot si porabila olja, bo več kot dovolj mastno.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.