Enostavne zelenjavne tortilje

preproste tortilje z zelenjavnim nadevom in sirom

Enostavne zelenjavne tortilje
    zelenjavne jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 7 kosov (2-3 osebe)

Testo:

250 g bele moke

175 g koruznega zdroba

1 jajce

žlička soli

1,5 dl mleka

1 dl vode

Zelenjavni nadev:

1 velika rdeča paprika

1 srednje velika bučka

1 paradižnik

100 g graha

150 g koruze

100 g rjavega fižola

sir

ketchup

olje

voda

začimbe po okusu

Postopek

Najprej zamesimo testo v dovolj veliki posodi. Stehtamo moko, koruzni zdrob, dodamo sol, ter na hitro premešamo. V drugi posodi stepemo jajce z mlekom in vodo. Zmes prilijemo v prvo posodo ter dobro premešamo z žlico ali kuhalnico. Posodo pokrijemo s krpo ter pustimo počivati 20 minut. Ta čas nasekljamo bučko, papriko in ju popečemo na olju v kuhalni posodi. Po parih minutah dodamo še paradižnik in koruzo, zalijemo z malo vode, da se nadev malo pokuha. Fižol in grah dodamo malo kasneje, saj se hitro razpustita zaradi škrobne sestave. Medtem ko se nadev pripravlja, pregnetemo testo na pomokani površini. Če je testo preveč pacavo, dodamo malo moke. Testo razdelimo na sedem delov ter jih razvaljamo. Ponev segrejemo in brez dodatka olja ali česa drugega položimo tortiljo nanjo. Pazimo, da na ponev damo čim manj moke, saj se bo ta žgala, zato je dobro vmes ponev večkrat narahlo zdrgniti z lopatico. Tortilje polagamo na krožnik in ga pokrivamo s krpo ali aluminijasto folijo.

Na mizi si na tortiljo damo malo ketchupa, nanjo položimo nekaj zelenjavnega nadeva, dodamo nariban sir ter zvijemo. Če vam začnejo pokati, jih malo pokapajte z vodo, a najbolj pomaga, če jih že prej dobro pokrivate s krpo, takoj ko spečete.


Opombe

Najboljše je za nadev uporabiti sezonsko zelenjavo. Poleg tortilj si lahko pripravimo zeleno solato ali motovilec ter kozarec domačega bezgovega soka. Dober tek!

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 10.6.2014 ob 23:17

Menim, da doma ne moremo narediti tako dobrih tortilj kot so tiste kupljene. Domače so presuhe, neelastične, pokajo itd. Tortilje narediti je umetnost.

Na internetu in tudi na portalu kulinarika. net je veliko receptov mehiških omak, ki lahko nadomestijo kecap. Kecap sodi prej k hambergerju kot pa k tortilji.

Gloss  

kuha že od: 28.4.2015

Št. objav: 6

Objavljeno 3.5.2015 ob 12:33

Se strinjam z fasulas.

Ampak ta tortillia na sliki je vseeno videti super.

Bom poskusila narediti maso.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.