"Srečkov" krompir

krompir kuhan s čebulo, ki se kuha praktično sam, odličen kot priloga

"Srečkov" krompir
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za približno 1 osebo

2 srednje debela krompirja (200 g)

1 srednje velika čebula (80g)

1 žlica olja

1 žlička vegete (lahko nadomestimo s soljo in začimbami)

poper

voda

Postopek

V posodo, v kateri se hrana ne prijema, damo olje (preizkušeno lahko damo tudi samo 1 žličko olja, če pazimo na maščobe, če pa imamo radi bolj zabeljeno, pa tudi več kot 1 žlico). Olupimo in drobno nasekljamo čebulo ter jo na olju pražimo samo toliko, da postekleni (če uporabljamo le žličko olja, jo lahko malo zalijemo z vodo). Medtem olupimo krompir in ga narežemo na kocke kot za pire krompir. Ko čebula postekleni, takoj dodamo krompir in dobro premešamo. Dodamo vegeto in poper po okusu (naj opozorim, da jed rada postane zelo pikantna, zato bodimo prvič malo pazljivi glede količine popra). Vse skupaj zalijemo z vodo približno toliko, da je krompir skoraj ves v vodi, vendar naj ne plava, saj se lahko povsem razkuha, preden bo voda povrela. Dobro premešamo in pokrijemo s pokrovko ter kuhamo, da krompir postane mehak, približno 15-20 minut. Voda mora skoraj povsem povreti, ostane le nekaj omake, saj se čebula povsem zmehča in nastane nekakšna čebulna omaka. Če voda prekmalu povre in krompir še ni kuhan, lahko vmes vodo večkrat dodamo.


Opombe

Sestavine so za približno eno osebo in jih lahko prilagodite po želji.

Takšen krompir je odlična priloga tudi k dunajskim zrezkom, pečenki in ostalim jedem kot alternativa npr. praženemu krompirju :)

Primeren tudi za otroke, ki ne marajo koščkov čebule, saj je v tem krompirju sploh ne opazijo, ker se povsem porazgubi, preverjeno :D

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 30.4.2014 ob 6:37

Ubogi krompir.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.