Koruzna torta z vanilijevo kremo in hruškami

tortica brez mleka in bele moke

ursiii  
Koruzna torta z vanilijevo kremo in hruškami
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Pekač za torto 26 cm premera

Za biskvit:

6 jajc

2 beljaka

20 dag koruzne moke

10 dag mletih orehov

0,5 dl olja

10 dag sladkorja

1 vanilijev sladkor

3 zravnane kavne žličke pecilnega praška

Za vanilijevo kremo:

0,5 l riževega mleka

1 vanilijev puding

1 vanilijev strok

1 vanilijev sladkor

2 rumenjaka

sladkor po okusu

2,5 dl rastlinske smetane

Rabimo še:

2 kozarca hruškovega kompota

2 žlici ruma

2,5 dl rastlinske smetane za premaz torte in dekoracijo

Postopek

V dovolj veliki skledi stepamo beljake s sladkorjem v čvrst sneg. Primešamo rumenjake. V jajčno kremo vmešamo moko s pecilnim praškom v treh delih, dodamo olje. Pazimo, da mešamo z velikimi potezami, da nam sneg ne upade. Kot zadnje primešamo orehe. Dno modela za torto 26 cm premera obložimo s peki papirjem in nadevamo. Biskvit pečemo 25 min pri 180 stopinjah. Pečen biskvit po 10 minutah ločimo od oboda in zvrnemo na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Medtem skuhamo vanilijevo kremo. Vanilijev strok prerežemo, izdolbemo semena, vse skupaj damo v 4 dl riževega mleka in zavremo. Precedimo in vrnemo na plin. Puding sedaj skuhamo po navodilih z vrečke, s tem, da pudingovi zmesi dodamo 2 rumenjaka in vanilijev sladkor ter zakuhamo v mleko. Ohladimo. Najhitreje bomo ohladili puding v vodni kopeli med mešanjem, da se ne naredijo ali skorjica ali grudice. Stepemo 2,5 dl rastlinske smetane, primešamo ohlajen puding in dobljeno kremo shranimo v hladilnik.

Biskvit dvakrat enakomerno prerežemo z dolgim nožem ali debelejšo nitjo. En kozarec kompota odcedimo, v sok zamešamo 2 žlici ruma oz. po okusu.

Sestavljanje torte:

vzamemo pladenj za torto in po želji obod modela zaščiten s prozorno folijo, da bomo lažje nadevali torto. Dobro navlažimo prvi oblat, nadevamo hruške in premažemo s 1/2 kreme. Ponovimo z drugim oblatom. Zadnji oblat prav tako navlažimo s sokom. V tej fazi jaz postavim torto čez noč v hladilnik, naslednji dan obod umaknemo in torto premažemo z 2,5 stepene rastlinske smetane in dekoriramo.

Priporočam peko torte en dan vnaprej, saj je drugi dan, ko se okusi prepojijo, najboljša.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Evvva  

kuha že od: 1.3.2014

Št. objav: 18

Objavljeno 3.4.2014 ob 19:54

Odlična vanilijeva krema, ki jo bom še uporabila. Sama sem delala v kombinacijami z jagodami in s sojinim mlekom z vanilijevim okusom in za ziher dodala še 2 žlici želatine fix:) Biskvit iz koruzne moke pa me ni prepričal, bil je napit in hkrati drobljiv ter suh.

ursiii  

kuha že od: 19.1.2011

Št. objav: 543

Objavljeno 3.4.2014 ob 20:21

Zveni, kot da bi se prepekel biskvit? Žal mi je, da ni uspelo kot bi moralo. Zveni nenavadno ja, ker je moka koruzna, ma ko sem jaz iz pečice dobila tak lep biskvit, me je kar nasmejalo. Nisem vedela točno, kaj bo ratalo. To je bila prva torta da sem jo 2x prerezala, ker je tako lepo zrasel. Evvva najlepša hvala za mnenje!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.