Doma pripravljene testenine

narejene s strojčkom

KitiM  
Doma pripravljene testenine
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 3 - 4 osebe

37 dag mehke moke

4 jajca

žlička soli

2 žlici olja

Postopek

Moko stresemo na desko in v sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajca in dodamo sol in olje. Najprej z vilicami razmešamo jajca, nato postopoma dodajamo moko z roba in testo umesimo z rokami. Testo mora biti gladko. Če je lepljivo, dodamo še nekoliko moke. Kepo testa damo v posodo in ga pustimo počivati vsaj pol ure. Testo razdelimo na več delov in ga v strojčku najprej razvaljamo, nato malo pomokamo z obeh strani, da se rezanci ne bodo sprijemali in ga v strojčku razrežemo v poljubno široke rezance. Skuhamo jih v vreli vodi, ki smo ji dodali malo soli in olja. Čas kuhanja je odvisen od debeline testenin (za malo debelejše kot na sliki cca 8-10 minut). Po kuhanih testeninah polijemo poljubno omako (na sliki tuna in nariban parmezan).


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Trixi  

kuha že od: 23.9.2003

Št. objav: 15152

Objavljeno 2.10.2013 ob 15:43

Prvič slišim, da se v testo doda sol. Sama jih velikokrat delam in dodam k mehki moki še ostro moko in malo vode ter olje.

zzak1977  

kuha že od: 31.7.2009

Št. objav: 2193

Objavljeno 2.10.2013 ob 15:55

Jaz pa prvič slišim, da se dodaja voda.

Trixi  

kuha že od: 23.9.2003

Št. objav: 15152

Objavljeno 2.10.2013 ob 22:37

Voda se doda samo za široke rezance, za jušne ne. Pridejo rahlejši, poskusi!

samama  

kuha že od: 3.10.2013

Št. objav: 2

Objavljeno 3.10.2013 ob 8:52

Zelo vesel

Zanimivo zakaj tako malo moke?

Razmerje ki ga poznam je vedno na 100g moke,eno jajce.

Sol v testenine in olje,brez vode.Za rezance nič soli,nič vode in nič olja.

Moka ni pomembna(lahko pirina,krušna,..)vendar je ostra za vse testenine,rezance,raviole,..

KitiM  

kuha že od: 8.4.2013

Št. objav: 5

Objavljeno 3.10.2013 ob 9:40

Pozdravljeni,

mislim, da je bistvo ljubiteljev kuhanja v variacijah, preizkušanju, poizkušanju... Ne vidim smisla v tem, da bi se morali držati nekih pravil kot pijanec plota, saj imamo ljudje zelo različne okuse. Zato si na tem portalu delimo recepte in izkušnje. Jaz se ponavadi ob prvem preizkušanja recepta le-tega držim, saj šele potem vidim ali nam tak okus odgovarja ali bom naslednjič kaj spremenila. Tako navedba, da se mora za testenine uporabljati le ostra moka, ne drži. Je pa res, da so originalne italijanske testenine narejene iz ostre moke iz pšenice durum. Prav tako pravilo, da na 100g moke vzamemo eno jajce ne smemo jemati dobesedno, saj so jajca lahko različno velika. Pravilo je tudi na primer, da se k testeninam s polivko iz morskih sadežev, oliv ipd. ne ponudi sira. Ampak če ima to nekdo rad, se bomo potem tega držali? Pri nas sigurno ne. Testenine lahko naredimo tudi brez jajc ali take res fine samo z rumenjaki... Zgornji recept pa ni primeren le za široke rezance, to je le ena izmed variacij, testo se lahko nareže na različne oblike in se ga poljubno napolni z nadevi ali pobarva, tako da dobimo paradižnikove, špinačne, zeliščne... testenine. Veliko kuharskih užitkov vam želim in dober tek :).

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.