Goveja rebrca v slastni vinski omaki

dobro, okusno, malo dela.. pa še poceni je

Vrtejbenka  Izvor: Uvoz iz Anglije
Goveja rebrca v slastni vinski omaki
    mesne jedi: govedina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 5 oseb(toliko je bilo nas)

lep kos govejih rebrc

malo maščobe

3 žlice paradižnikove mezge

1 cela glava česna

3 dl črnega vina

4 dl jušne osnove

sol, poper

Postopek

Mesarja prosimo, naj nam rebrca porcijsko razseče. Doma jih lepo posolimo in popopramo. V globoko ponev damo maščobo (olje, mast, maslo...) in segrejemo. V tej maščobi na hitro pocvremo rebrca, da bodo noter bolj sočna. Celo glavico česna prerežemo počez, da se vsi stroki prerežejo na pol in prerezan del česna malo pocvremo. Odmaknemo česen na stran, damo na sredo ponve še paradižnikovo mezgo (po primorsko šalšo) in jo malo podušimo. Dolijemo vino, pokuhamo par minut in dolijemo še jušno osnovo. Kozico pokrijemo z alu folijo in damo peči v pečico na 170 stopinj približno 2 uri.

Ko je pečeno, odstranimo rebrca, česen, ki je sedaj čisto mehak, ga z vilicami spasiramo skozi cedilo nazaj v omako in jed je izgotovljena.

Med peko sem naredila še domače rezance s panceto in gobami.


Opombe

Rebrca so zelo okusna, sploh omaka. Tako pripravljena rebrca so zelo okusna, nimamo veliko dela, pa še malo koštajo. Drugič bomo sprobali še s telečjimi rebrci.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

babka1951  

kuha že od: 22.8.2012

Št. objav: 6950

Objavljeno 22.3.2018 ob 16:31

Zelo vesel

Danes sem tole naredila za kosilo. Niso bila rebra, ampak malo starejše goveje stegno.Po uri in pol pečenja je bilo meso mehko, omaka čudovita. Zraven so bili domači njoki in pesa v solati. Jedci, kar nekaj jih je bilo, navdušeni.......z največjim veseljem so na koncu odnesli natisnjen recept.

babka1951  

kuha že od: 22.8.2012

Št. objav: 6950

Objavljeno 4.7.2020 ob 12:18

Kako žalostno sem danes zjutraj gledala en velik kos govejega bočnika, ki sem ga prinesla domov. Vesela, ker je iz moje strani vitrine bil videt tako lep, pa bon za 25 % sem koristila in vzela več, kot sem nameravala. Ko sem doma razpakirala je sledilo popolno razočaranje. Pol se pa spomnim na ta tvoj recept Vrtejbenka

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.