Zajec s šparglji

pečen zajec s šparglji, popečeni v pečici

    mesne jedi: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 4 osebe

500 g zelenih špargljev

sol, poper

nariban muškatni orešček

drobnjak

60 g masla

50 g moke (lahko je manj moke in jo nadomestimo z nekaj naribanega sira ali enim jajcem)

500 ml mleka

250 g zajca v kosih

Postopek

Šparglje operemo in jim odlomimo spodnji del. Odlomljenemu delu odrežemo spodnji oleseneli konec, preostanek narežemo na manj kot 1cm velike koščke in shranimo za preliv. Celemu delu špargljev po potrebi olupimo spodnji del, če je olupek preveč olesenel. Zavremo slano vodo, ščepec sladkorja in 1 žlico masla. Kuhamo jih 10 minut.

Stopimo maslo in spenimo moko. Med mešanjem počasi prilivamo mleko. Začinimo s soljo, poprom, muškatnim oreščkom in drobnjakom. Dodamo na majhne koščke narezane spodnje koščke špargljev in jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Kuhamo 5 minut. Po želji dodamo še nariban sir; če se odločimo dodati jajce, ga je potrebno vmešati v ohlajeno omako.

Zajca narežemo na majhne koščke in jih vnaprej nasolimo. Preden naložimo zajca v pekač, je potrebno koščke delno popeči na malo olja (ni potrebno, da so koščki čisto pečeni, saj se bodo pekli še v pečici).

Šparglje razpolovimo in razporedimo po namaščenem pekaču za narastke. Dno mora biti pokrito, še boljše je, če so šparglji naloženi v dve ali tri plasti. Na šparglje razporedimo kose mesa in jih prelijemo z omako. V pečici pečemo približno 15 minut na 200 stopinjah, če je plehnata posoda, drugače še dlje. Spečena jed ni enotna, ampak je iz koščkov in omake. Zraven ponudimo riž.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 18.6.2013 ob 9:16

Govoriš o divjem zajcu ali domačem kuncu ?

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 18.6.2013 ob 9:31

Vesel

Najbrž misli kunca..samo mi vsi rečemo domačemu kuncu zajec..nekako je to že ponarodelo.Konec koncev tudi v šoli so nas učili o zajčku..ne pa o kuncu :))

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.