Piščančje tortilje

enostavne in hitro pripravljene tortilje, ki vas bodo navdušile

    mesne jedi: perutnina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 8 tortilj

8 tortilj (če imate čas, priporočam, da jih naredite sami, sicer so dobre tudi kupljene)

ene piščančje prsi

pločevinka čičerike

pločevinka fižola (najbolje kombinacija 3 vrst, rdeč, bel in rjav)

pločevinka koruze

pol čebule

strok česna

žlička paprike v prahu

kajenski poper

paradižnikov koncentrat

sol

nacho sir* po želji

sir

Postopek

V večji ponvi ali voku segrejemo olje in na njem popražimo čebulo in česen. Piščančje prsi narežemo na manjše koščke ali trakove. Meso popražimo na čebuli in česnu. Ko je iz vseh strani že malce popečeno, v ponev stresemo čičeriko, koruzo in fižol. Dobro premešamo. Dodamo žličko paprike v prahu, sol in malo paradižnikovega koncentrata. Če imamo radi pikantno, po okusu dodamo kajenski poper. Dobro premešamo in pustimo, da se kuha približno deset minut, da se meso dobro naužije vseh okusov.

Vsako tortiljo namažemo z nacho sirom ali nanjo natresemo malo naribanega nacho sira. Če ne maramo pikantnega, lahko zamenjamo nacho s kislo smetano ali navadnim sirom. Na vsako tortiljo z žlico nadevamo nekaj zmesi iz ponve - toliko, da se tortilja lahko zavije. Preden tortiljo zavijemo, na zmes damo še nekaj naribanega sira. Tortilje zavijemo in položimo eno zraven druge v pekač. Čez tortilje lahko natresemo še nekaj naribanega sira. V pekaču tortilje pečemo še maksimalno 10 minut, zgolj zato, da se same tortilje pogrejejo in se stopi sir.


Opombe

To varianto delam, ker imamo v družini nekaj izbirčnežev, ki ne jejo sveže paprike in paradižnika v tovrstnih jedeh. Če imate radi paradižnik in papriko, lahko namesto koncentrata dodate svež, na koščke narezan paradižnik in papriko, prav tako narezano na koščke. Papriko priporočam, da dodate čim bolj na koncu, da bo skoraj surova in hrustljava.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.