Mešana zelenjava

popečena mešana zelenjava na žaru

    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

3 večji krompirji

1 rdeča paprika

1 čebula

1 mala konzerva koruze - sladke

2 mali žlički masla

0,03 dl belega vina

1 mala žlička rdeče sladke paprike

Postopek

Krompir in rdečo papriko zrežemo na male kvadratke, poskusimo na čim manjše in enakomerne, da se nam bo vse skupaj lepo in istočasno popeklo. Krompirček in rdečo papriko damo istočasno peči v ponev z malo olja, slednjega ravno toliko, da se nam vse skupaj lepo praži. Ko bomo videli, da se nam bo krompirček malenkost obarval, dodamo po celotni ponvi malenkost vina (lahko je katero koli, samo mora biti belo). Vse skupaj bo kaj kmalu izparelo, ampak da izjemno lep okus, sploh če imamo v hladilniku kakšnega konjičana ali jeruzalemčana ( zakon!)

Pražimo vse skupaj 10 minut, da krompir in paprika postaneta še bolj zapečena.

Nato dodamo čebulne kolobarčke, katere smo narezali podolgovato, da se nam bodo popekli lepo na rjavkasto in dodali svoj okus. Pražimo še toliko, da ponovno dobi čebulo tisto pravo barvo, nato pride zaključek.

Dodamo koruzo, obvezno mora biti sladka, vendar sok iz konzerve obvezno odlijemo. Vse skupaj se mora močno pražiti na močni temperaturi s konstantnim mešanjem, dodamo 2 do 3 male žličke margarine in slednjo, ko se nam bo lepo topila, podimo sem ter tja, da celotna zelenjava dobi njen okus. Na koncu dodamo še malenkost rdeče paprike, cca. eno malo žličko.

Pustimo še pet minut in priloga je pripravljena. Osebno jo priporočam k marsikateri jedi, kajti naredi praktično povsod prav poseben okus. Še najbolje pa se obnese ob jedeh iz pečice, kajti s to zelenjavo boste imeli konstantno delo, drugače se vam bo kaj hitro zažgala in okus bo katastrofalen.

Pa dober tek!


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.