Ribji file v smetanovi omaki s kaprami

hitro in preprosto

Ribji file v smetanovi omaki s kaprami
    morska hrana: ribe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 6 oseb

6 ribjih filejev

2 jušni žlici kaper

0,5 l sladke smetane

mešanica začimb za ribe

(ali sol in poper in zelišča po želji)

2 žlici olivnega olja

Postopek

Ribje fileje dobro osušimo in natremo z začimbno mešanico ali s soljo in poprom. Z obeh strani jih opečemo na razgretem olju, potem jih shranimo na toplem. Olje odlijemo, posodo vrnemo na ogenj in vlijemo vanjo smetano. Premešamo in ko se smetana nekoliko segreje, vrnemo v posodo ribje fileje. Na zelo zmernem ognju jed kuhamo okoli pet minut, potem dodamo kapre (če uporabljamo tiste iz slanice, jih pred uporabo dobro splaknimo pod tekočo vodo). Ponev samo pretresemo, ogenj zmanjšamo na minimum in pustimo v pokriti posodi še največ pet minut.

Jed pripravljam na steklo keramični plošči in ko dodam kapre, izključim ploščo ter jed nekaj minut pustim v pokriti posodi na topli plošči.


Opombe

Zraven sem pripravila krompir z zarezami - v cel krompir sem z nožem zarezala skoraj do konca, v zareze sem dala malo rožmarina, premazala vsak krompir z olivnim oljem z malo zelišči in ga potem spekla v pečici.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 18.10.2012 ob 11:19

Vesel

Všeč mi je ta ideja z krompirjem..zelo lepo vizualno izpade..in še okusen je najbrž z zelišči...tudi premaz z kakšnim zeliščnim maslom bi pasal mu....

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 18.10.2012 ob 11:29

Tudi, ja, samo jaz zeliščnega masla v tem primeru nisem dala zato, ker je omaka s kaprami zelo izrazitega okusa in če bi potem v ustih zmešal še zeliščno maslo bi mi bilo to preveč naenkrat. H kakšni omaki manj izrazitega okusa, recimo da je ta smetanova brez kaper, pa bi seveda sodil bolj začinjen krompir.

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 18.10.2012 ob 11:35

Slastno MamaMia , samo katere fileje pa priporočaš ?

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 18.10.2012 ob 11:40

Stvar izbire oziroma okusa. Tokrat so bili brancinovi, sem že delala tudi s fileji morskega lista (je tašča sveže z morja prinesla), po pravici povedano pa že tudi s tistimi nekimi atlantskimi somi ali panga ali kaj je že. Izide se z vsakim.

In moram reči še nekaj: praviloma sama pripravljam začimbe za ribe (Itak jih večinoma samo solim pa pokapljam z sokom limone), tokrat pa sem posegla po kupljeni kotanyevi mešanici. In sem bila prijetno presenečena nad okusom, niti pikice nisem potem ničesar več dodala v smetano, razen kaper na koncu.

Je pa res, da s svežimi zelišči ali kako domačo mešanico še nisem poskusila, pred tem poskusom za katerega prilagam recept sem ribo samo solila in poprala.

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 19.10.2012 ob 9:57

Hvala za odgovor MamaMia :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.