Mešane gobe v omaki

gobe nabrane v črnuški gmajni

Mešane gobe v omaki
    gobje jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

rdečkasta mušnica

sivi in rjavi lupinar

polstenke

sirovke

tintnice

česen

origano

timijan

smetlika

lovor

drobnjak

sol in poper

malo smetane za kuhanje

Postopek

Vse gobice očistimo ter narežemo na primerne kose. Rdečkasti mušnici odstranimo pege s klobuka ali pa klobuk kar olupimo. Uporabimo tudi bet. Tintnice sem uporabila zelo mlade, tako da sem jih samo razpolovila z betom vred.

Na olivnem olju prepražimo česen, čisto na kratko, dodamo vse gobice razen tintnic, ki so zelo nežne. Dobro premešamo, dodamo vse naštete začimbe, po potrebi dodamo malenkost tekočine, premešamo. Preden postrežemo, dodamo še tintnice in počakamo minuto ali dve, da se stopijo z ostalimi gobami. Na koncu dodamo še žlico ali dve smetane za kuhanje.

Za prilogo postrežemo pire krompir, zraven pa še skledo solate, nabrane na travnikih.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5048

Objavljeno 18.10.2012 ob 10:42

Kolegica Pehtranka, brez zamere, samo jaz recepta v katerem je rdečkasta mušnica ne bi glih propagiral. Ker oba veva, da je ta goba, ki se ji reče tudi bisernica pogojno užitna in je potrebna predpriprava, kar bi sicer še šlo vendar pa jo je kaj lahko zamenjati za kako mnogo bolj strupeno. Tudi strokovnjaki odsvetujejo nabiranje bisernic malo manj veščim gobarjem. Vzpodbujanje z recepti lahko pripelje tudi do kakšnega neljubega dogodka in verjetno ti ne bi bilo všeč, če bi se kdo zaradi njega zagiftal.

pehtranka  

kuha že od: 9.10.2006

Št. objav: 163

Objavljeno 18.10.2012 ob 12:02

Vesel

Kolega Hedonist, brez zamere, jaz nič ne propagiram, jaz to nabiram in jem, kakor vidiš mi nič ne fali. S tem receptom sem hotela samo nakazati, da se dobi še kakšna druga goba, ne samo jurčki, lisičke in marele. Vsak se po svojem znanju odloča kaj bo pobral in kaj ne. Moram pa reči, da še nisem srečala nabiralca gob (beri jurčkov, lisičk in marel), ki bi nabiral vse to kar jaz nabiram. Vsak mimo idoči rad pogleda v mojo košaro in občuduje vsebino, vendar nabirajo pa ne. Tako, da je strah popolnoma odveč. Jaz nabiram še veliko več vrst gob iz katerih se pripravijo odlične jedi. Tako, da če se bo kdo zagiftal se bo iz svojega NEZNANJA. Pa brez zamere!

DANILA  

kuha že od: 19.1.2009

Št. objav: 5

Objavljeno 18.10.2012 ob 12:55

Pehtranka, se popolnoma strinjam s tabo. Veliko je užitnoh gob, ki so odlične. Tudi jaz pripravljam gobje jedi na hudo različne načine, z zelo različnimi gobami , ki jih dobro poznam in z različnimi začimbami, saj je gobja sezona precej dolga. Odličen recept.

P.S.

Vsak naj nabira gobe, ki jih dobro pozna. Tiste, ki jih ne pozna, naj preveri pri prijatelju - strokovnjaku, nikakor jih ne sme brcati.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.