Pečeni kitajski rezanci

meso in zelenjava s kitajskimi rezanci

cake_boss  Izvor: kitajksa
    eksotika: Kitajska
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 4 osebe

250 g kitajskih jajčnih rezancev

500 g piščančjih prsi

1 korenček

100 g sojinih kalčkov

sojina omaka

1 žlica riževe moke

sezamovo ali riževo olje

Postopek

Prsi narežemo na koščke in jih prelijemo s sojino omako. Ko premešamo, dodamo riževo moko, lahko pa tudi škrob (gustin), da v olju zakrkne in ne iztečejo sokovi. Na trakove narežemo tudi korenček. Medtem zavremo in osolimo vodo in ko zavre, vanjo stresemo rezance. Nato v vok zlijemo malo olja in spečemo meso. Mesa ne smemo peči predolgo, da ne postane žilavo in trdo!

Ko je pečeno, mu dodamo še korenček in ga prepražimo. V vok stresemo rezance in dobro zmešamo. Dodamo še malo sojine omake in malo popečemo. Tik preden damo vok na mizo, primešamo še kalčke. Pa dober tek ;)


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 28.9.2012 ob 14:19

Oprosti cake boss, ampak sem kar precej skeptičen nad tem receptom. Se mi zdi, da je recept precej pomanjkljiv. Pogrešam ribjo omako (sol), sladkor, česen, ingver, čili itd. Potem v receptu je omenjena sojina omaka. Katera? Sojinih omak je več vrst in so si zelo različna. Zahtevnost: 3 od 5!!??

cake_boss  

kuha že od: 23.9.2012

Št. objav: 2

Objavljeno 28.9.2012 ob 17:47

Zelo vesel

Glej, to dej ti po okusu.

Meni pac ne pase česen in sol, zato nisem napisal.

Solimo itak že rezance , pa še sojina omaka je slana, tako da dej ti v svojo kar ti paše.

Tud sojino omako das tisto, ki ti je najboljša.

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 28.9.2012 ob 23:17

Ker se "malce" na azijsko hrano spoznam, ti samo svetujem, da recept malo dodelaj, da ne bo tako dolgočasen, ker azijska (kitajska) kuhinja je bogata z okusi. Ni dovolj da uporabiš sojino omako in rečeš, to je pa kitajska jed.

cake_boss  

kuha že od: 23.9.2012

Št. objav: 2

Objavljeno 29.9.2012 ob 16:41

glej star sem 14 let in vem da potem se ni azijska jed.

Drugace pa ce lahko zaupas ce si se kje izobraževal ali podobno ker me kitajska hrana res zelo zanima:)

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 30.9.2012 ob 7:31

cake_boss - vsaka čast, da te sploh zanima kuhanje pri teh letih. Sam sem začel s podobnimi recepti kot ti, vendar sem v zadnjih 10 letih recepte "mal" dodelal. Pri tem so mi pomagala potovanja po Aziji, knjige (tuje) in internet. Tukaj na tem portalu v kategoriji eksotika je kar nekaj odličnih receptov. Zato ti svetujem, da nadaljuješ s to "plemenito dejavnostjo", ki ti bo v življenju samo koristila.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 30.9.2012 ob 9:00

cake_boss, super, da pri 14 letih delaš prve korake v kulinariki. Tudi meni se je recept zdel malce enosatven, pa prevež uteži za to jed, a sem ravno na to pomislila, da ga je prispeval kak mlajši član kulinarike in zato nisem komentirala.

FAsulas ima prav,ko pravi, da tej jedi manjka vsaj malo ingverja in česna - ti dve zadevici data jedem z azijskega značilen osnovni okus. Kot mi začnemo mnoge jedi s praženjem čebule, tako oni začno pripravo mnogih jedi tako, da na olju (arašidovem, sezamovem - pa saj si tudi ti navedel prava olja) na hitro prepražijo sesekljana česen in ingver, in potem dalje.

Če morda nisi našel tega linka - tu je bilo veliko debate:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4017

Če te še karkoli zanima, kar vprašaj, je na forumu kar nekaj članic, ki veliko vedo o azijskih kuhinjah in ti bodo z veseljem svetovale ali povedale kaj več.

In preberi recepte avtorice z imenom Marinka - njeni recepti za zaijske jedi izhajajo iz njenih dolgoletnih izkušenj, ki si jih je pridobila, ko je živela na tistih koncih sveta, in njena knjiga Kuharska umetnost Azije je bila za nas, starejše, pred kakimi 30 leti prava biblija tovrstnega kuhanja. Takrat še ni bilo interneta in do informacij je bilo težje priti, tudi knjig ni bilo toliko kot danes, zato je bila ta knjiga toliko bolj dragocena.

Uspešno kuho še naprej, mamamia

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.