Snežne kepe v jajčni kremi

neznan uporabnik
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 4

5 jajc

4-5 žlic sladkorja

1/2 vanilijevega pudinga

1,5 l mleka

Postopek

Loči rumenjake od beljakov. Beljake stepi v trdi sneg, z žlico oblikuj žličnike in jih skuhaj v polovici mleka. Žličniki so hitro kuhani, minuta do dve na vsaki strani. Med kuhanjem zelo narastejo, zato jih daj naenkrat kuhati sama dva do štiri. Priporočam širšo posodo. Kuhane žličnike polagaj na krožnik, da se malo ohladijo. Iz druge polovice mleka in iz rumenjakov narediš kremo. V posodo daj mleko, rumenjake in raztopljen vanilin puding. Vse to mešaj nad soparo, da se zgosti. Kdor želi bolj sladko kremo, po želji dooda še malo sladkorja. Ko je krema dovolj gosta, vzemi primerno skledo in izmenično nalagaj plast žličnikov, nato kremo in to ponavljaš. Skledo daj v hladilnik, da se ohladi.

Dober tek.


Opombe

Nekateri dodajo kremi tudi malo dodatka (rum, konjak), jaz pa tudi sneg za žličnike še malo sladkam. Sladica je zelo kalorična in nasitna.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

saredon  

kuha že od: 16.4.2002

Št. objav: 4

Objavljeno 26.4.2002 ob 12:47

Vesel

Zgleda dobro..............

............ampak meni je vse razpadlo.

Z A K A J ?

megi  

kuha že od: 9.10.2001

Št. objav: 334

Objavljeno 26.4.2002 ob 13:16

Verjetno ste premalo stepli sneg. Kepe so zelo hitro zakrknjene- kuhane. Če jih predogo kuhamo se čisto zmanjšajo , ko jih poberemo iz mleka. Toliko iz mojih izkušenj.

Lep pozdrav in sončne praznike.

saredon  

kuha že od: 16.4.2002

Št. objav: 4

Objavljeno 5.5.2002 ob 16:07

Vesel

Hvala Vam za odgovor. Lep pozdrav!

mimika  

kuha že od: 7.1.2002

Št. objav: 2107

Objavljeno 15.5.2002 ob 17:23

Pri kuhanju žličnikov je zelo pomembno, da mleko vre zares malenkostno. Pa še to, nikoli jih ne obračam, pač pa jih skuham samo na eni strani.

pina  

kuha že od: 22.4.2003

Št. objav: 49

Objavljeno 10.6.2003 ob 12:13

Pri nas jih naredimo malo drugače. Prav tako skuhamo osladkan sneg iz beljakov v mleku ( zelo na hitro). NAto pa ko jih odlagamo v skledo damo na dno in še vmes albert kekse ali pa bali kocke. Mleko, ki je ostalo od kuhanja žličnikov, porabimo pri pripravi čokoladnega pudinga; s tem da vzamemo le pol vrečke pudinga za 0,5 l mleka(je bolj tekoče, pa še keksi se napijejo). Skuhamo in polijemo po kepah. Ohlajeno je zelo dobro!

Ponavadi to delamo ob pustnem času, ko ostanejo beljaki od krofov.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.