Blejski piščančji chop suey

preprost chop suey s piščancem in zelenjavo

miksostft  Izvor: Kitajska
Blejski piščančji chop suey
    eksotika: Kitajska
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 3-4 osebe

piščančje prsi - file

1 korenček

1/2 majhnega brokolija

1 por

1/2 paprike (zelene ali rdeče)

sojini kalčki (količina po okusu)

koruzni škrob

maslo

Začimbe:

sojina omaka

sol

poper

česen

mleta rdeča paprika

čili (po okusu)

Postopek

Piščančje prsi operemo, obrišemo s papirnato brisačko in narežemo na večje koščke (3x3 cm). Nato narežemo por na pol centimetra široke kolobarje, papriko narežemo na koščke (2x2 cm), korenje na tanke trakce, brokoliju pa temno zelene dele odrežemo od stebla in jih prepolovimo, če so večji.

Meso malo solimo in popramo in ga zelo na hitro popražimo v vroči višji ponvi na stopljenem maslu. Nato v ponev stresemo še narezano zelenjavo, dodamo česen v prahu, mleto rdečo papriko in čili, če želimo malo pikanten chop suey. Na hitro vse skupaj popražimo in dodamo še sojino omako (ne preveč, da jed ne bo preslana, približno pol dl) ter zalijemo z vodo (2-3 dl). Dušimo približno 5 minut, tako da se meso prekuha, ne smemo pa dušiti predolgo, da se zelenjava ne razkuha. Na koncu dodamo z vodo zmešan koruzni škrob in zavremo, da se jed zgosti. Količina koruznega škroba je odvisna od tega, koliko omake želimo imeti. Če želimo bolj "moker" chop suey, dodamo več vode in malo več škroba, drugače pa že na začetku dodamo manj vode in pustimo, da povre. Preden jed postrežemo, dodamo še sojine kalčke.

Pri pripravi chop sueya lahko uporabite tudi drugo zelenjavo, npr. bučke, cvetačo, gobe, bambus,...

Zraven postrežemo kuhane riževe rezance ali pa riž kuhan na pari.

Pa dober tek!


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 16.2.2012 ob 15:15

Da se izogneš prekuhani zelenjavi jedi sploh ne dušiš, torej je ne prirpavljaš v pokriti posodi. In dodaj jo na koncu, ko je meso lepo prepečeno. Ga sploh ne rabiš z vodo zalivat, lepo na maščobi ga prepeci, na kateri si prej prepražil naselkljan česen in svež ingver, med nenehnim mešanjem, in bo meso lepo zapečeno. Šele potem dodaj zelenjavo, praži dve minuti, največ tri, in potem zalij, malo premešaj in jed je gotova - zelenjava pa ostane hrustljava. Če jed potreseš z narezano mlado čebulo (z zelenim perjem v red), pa itak zmagaš.

3.14jana  

kuha že od: 29.8.2007

Št. objav: 41

Objavljeno 13.4.2017 ob 18:26

Ravnokar sem ga naredila. Super je, precej podoben tistemu iz kitajske restavracije. Upoštevala sem tudi mamamio in nisem nič dušila. Tako je preprost in dober, da ne vem, zakaj ga nisem že prej sama pripravila.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.