Torta srček za zaljubljene

torta, enostavna priprava - učenec 7. razreda OŠ jo je naredil za svojo punco :)

vd007  Izvor: Štajerska
Torta srček za zaljubljene
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

2 plošči napolitankinih oblatov

2 vrečki vanilijevega pudinga

3 žlice sladkorja

1 l mleka

300 ml rastlinske smetane Hulala

7 reber čokolade ali sladki greh

3 velike žlice zmletih lešnikov ali orehov

jagode ali gozdni sadeži po želji (za dekoracijo po vrhu)

Postopek

Oblate postavimo enega na drugega in izrežemo 2 enaka srčka, največja kar se da. Zatem spodnji oblat damo v pekač, visok najmanj 5 cm. Oblat damo v pekač cel (z vstavljenim izrezanim srčkom). Zatem skuhamo puding, v katerega damo sladkor po želji (do 3 žlice). Vročega prelijemo čez oblat, enakomerno razporedimo po celem pekaču. Ko se puding ohladi, stepemo smetano in jo premažemo čez puding. V smetano dodamo 2 žlici zdrobljenih orehov ali lešnikov. Prekrijemo z drugim oblatom (z izrezanim in vstavljenim srčkom). Zgornji oblat prelijemo z vročo čokolado in jo enakomerno premažemo čez celo površino (naredimo tako, da se vidi izrez srčka), potresemo zadnjo žlico mletih orehov ali lešnikov. Postavimo v hladilnik, da se dobro strdi (3 ure).

Hladno vzamemo iz hladilnika in z ostrim nožem izrežemo obliko srčka, po že prej izrezanem srčku. Vse, kar ostaja zunaj srčka, narežemo na rezine...(pustimo za domače družinske člane), srček pa položimo na podstavek, na katerem ga bomo nesli naprej. Po želji na vrh srčka narežemo kako jagodičevje za dekoracijo.


Opombe

Srček na sliki je namerno po vrhu samo potresen s čokolado. Po želji naredite zaključek :) V smetano pa lahko tudi narežete sadje (po želji).

Srček je pri nas zelo priljubljen med osnovnošolci, ki si ga podarjajo za rojstno dnevne zabave. ... Doma pa pojemo tisto, kar porežemo okoli srca :)....

Dober tek.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.