Jagodne kremšnite

TIUBA  
Jagodne kremšnite
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

listnato testo

jagode

jagodna marmelada

Za kremo:

2 lista želatine

75 g mleka

40 g sladkorja

1 vanilin sladkor

10 g praška za vanilijev puding

20 g jogurta

1 žlica pomarančnega likerja

25 dag sladke smetane

Postopek

Listnato testo razvaljamo v velikosti velikega pekača. V pekaču ga položimo na peki papir in gosto prebodemo z vilicami. Pečemo ga pri 190°, da zlato zarumeni. Ohlajeno testo narežemo na trakove 35 cm x 8 cm. Polovico trakov namažemo z jagodno marmelado in obložimo s celimi jagodami. Položimo jih drug zraven drugega.

Za kremo namočimo želatino za 5 minut v mrzli vodi. Pristavimo 50 g mleka, sladkor, vanilij. Prašek za puding zmešamo s preostalim mlekom. Dodamo vročemu mleku in mešamo, da se puding zgosti. V vročem pudingu razpustimo iztisnjeno želatino. Primešamo 20 g jogurta in pomarančni liker. Mešamo toliko časa, da je krema samo še mlačna. Smetano stepemo na pol in jo primešamo pudingu. Kremo porazdelimo po jagodah. Pokrijemo z drugimi polovicami testa. Zgornjo plast testa premažemo z jagodno marmelado in prelijemo s sladkornim ledom ali potresemo s sladkorjem v prahu. Postavimo v hladilnik za nekaj ur.


Opombe

Dobro ohlajene rezine do konca razrežemo. Najbolje se režejo z električnim nožem.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

neznan uporabnik

Objavljeno 26.1.2002 ob 22:28

recept mi je zelo vsec.Rada bi samo vprasala,ce lahko dam kaksno drugo marmelado in sadje notri kot nadev?Ze v naprej se zahvaljujem za odgovor

TIUBA  

kuha že od: 5.1.2002

Št. objav: 157

Objavljeno 27.1.2002 ob 14:10

Vesela sem, da vam je bil recept všeč. Nisem poskusila narediti kremšnit še s katerim drugim sadjem in marmelado, mislim pa, da bi šlo. Po mojem mnenju naj bi bilo sadje sveže (ne iz kompota, ker bi bilo preveč mokro) in ne prezrelo, torej trši koščki. V mislih imam breskve, nektarine, mogoče tudi banane in hruške, ki bi jih prej pokapljala z limoninim sokom.

buča  

kuha že od: 29.7.2006

Št. objav: 1561

Objavljeno 17.11.2006 ob 15:41

Kaj pa iz mandarin in marelične marmelade bi šlo?

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 20.5.2007 ob 17:42

75 g mleka je manj kot 1 dcl, 10 g praška za puding pa tudi pribl. 1/3 vrečke, 1 jogurt pa 180 g (Mercatorjev). Predvidevam, da bi bilo treba g spremenit v dag?

Sama sem jih sicer danes naredila, uporabila sem napisane sestavine, količine pa priredila po svoje. Žal sem prepozno opazila, da doma nimam več vanili pudinga, tako da sem uporabila puding z okusom tiramisuja, ki ni čisto prave barve, ampak okus mislim, da bo vseeno ok.

Sem pa prvič sama delala listnato testo za kremšnite po receptu, ki ga je napisala rozic.e na forumu http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3211 nad katerim sem pa navdušena. Res je malo več dela, pa je vredno truda. Samo količine so za pekač od pečice kar malo velike, tako da jih bom prihodnjič zmanjšala, ali pa del testa zamrznila.

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 31.5.2009 ob 20:42

Po dveh letih sem se spet spomnila na te kremšnite. Količina sestavin za kremo spet po svoje. Žal sem namesto alpske smetane za stepanje kupila smetano za kuhanje, kar sem ugotovila šele potem, ko sem imela vse ostalo že narejeno, tako, da je krema brez smetane. Jih je pa že skoraj zmanjkalo, pa nihče ne verjame, da jim kaj manjka.

Fino bi bilo, če bi avtorica preverila sestavine za kremo in napisala prave količine.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.