Puding Lari

puding s keksi, sadjem in smetano

larisima  Izvor: Slovenija
    sladice: pudingi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 8 kosov

2 zavoja čokoladnega pudinga

1 l mleka

3 velike žlice sladkorja

10 kosov biskvitnih keksov

1 velika konzerva breskovega kompota

3 banane

15 dag sadja v rdeči barvi, po želji

ali

1 velika konzerva mešanega kompota, ki zajema vse barve sadja

1/2 l sladke smetane

mrvice za posip

Postopek

Osnovo pudinga je treba skuhati vsaj 12 ur preden ga uporabimo, zato jaz skuham puding 1 dan prej in ga dam v hladilnik počivat.

Puding pripravimo po receptu na vrečki, vendar jaz ne dodam več sladkorja kot 3 žlice za oba pudinga, sicer je na koncu vse presladko.

Ko je puding kuhan, ga zlijemo v prej splaknjeno skledo z mrzlo vodo, skleda naj bo primerna količini pudinga, da bo masa prišla malo čez polovico sklede, skleda ne sme biti na vrhu ožja od sredine, sicer ne boste mogli pravilno dobiti pudinga iz sklede.

Ko je puding v skledi, zlomimo biskvitne kekse na polovico in jih enega za drugim polagamo v puding, pomagamo si z vilicami in jih postopoma potiskamo čisto k dnu ter jih nalagamo, dokler ne pridemo do mere, ko so keksi še vseeno pokriti s pudingom.

Vsebino pokrijemo s folijo in jo postavimo v hladilnik.

Če smo puding skuhali zgodaj zjutraj, je zvečer že uporaben za serviranje, če pa smo ga skuhali dan prej, pa dodatek sadja naredimo drug dan, ko puding uporabimo za sladico.

Sadje, če imamo posamezno, moramo najprej narezati na male koščke, dodati rdeče sadje in banane. Pazimo malo na razmerje, vsebina ne sme biti pretekoča.

Če izberemo že mešano sadje je tudi prav, vendar lahko k temu narežemo malo banan.

Na skledo s pudingom položimo malo večji pladenj, primemo oboje in na hitro puding obrnemo, da pade v celoti na pladenj. Če smo ga pravilno skuhali, se ne sme zlomiti.

Puding prerežemo na štiri dele in še enkrat, da dobimo 8 kosov.

Vsak kos pudinga položimo posebej na desertni krožnik tako, da bo debeli del (saj puding izgleda kot torta) tako, da bo segal na zunanji del krožnika, ne na sredino. Z zajemalko previdno nanesemo sadje okoli pudinga in ne nanj. Smetano z modelom za smetano nanesemo malo čez puding in po sadju, na koncu pa posipamo še z mrvicami ali čokolado.


Opombe

Izdelek zahteva malo domišljije in ročnih spretnosti, saj izgled izdelka pove vse o gospodinji, tako da se maksimalno potrudite.

Puding je preizkušen, jaz sem ga delala vsaj 1000 krat in mi ne dela več problemov, s to sladico ne boste zgrešili. Še danes, po desetih letih, odkar sem si izmislila ta puding, me vse gospodinje prosijo za recept.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.