Jajca po dunajsko (pohana jajca)

lahko so (hladna/topla) predjed ali glavna jed

Jajca po dunajsko (pohana jajca)
    jajčne jedi: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 4 osebe

6 jajc (najbolje domača, sicer kupljena "debela za zajtrk")

10 dag krušnih polbelih drobtin

10 dag bele moke

ščep soli

ščep popra

Postopek

4 jajca trdo skuhamo, 2 jajci razžvrkljamo. V razžvrkljani jajci damo konkreten ščep soli in popra po okusu, dobro zmešamo.

Trdo kuhana jajca čim lepše olupimo in jih s papirno brisačo zbrišemo do suhega. Nato jih dvakrat zapored zelo natančno spaniramo (moka-jajce-drobtine-jajce-drobtine). Nikjer se ne sme videti beline jajca.

Tako spanirana jajca previdno položimo v dobro razgreto olje (nujno mora takoj zacvrčati), najbolje fritezo, da plavajo v olju.

Ko je skorja zlatorjava, jih vzamemo ven, nikakor jih ne cmarimo predolgo, saj so že kuhana, ocvreti se mora predvsem skorja.


Opombe

Postrežemo lahko topla ali še bolje hladna s škampovim cocktailom kot predjed, lahko pa tudi kot glavno jed s prilogo po želji (tenstan krompir, pomfri...). Priporočam tudi omako iz jurčkov ali lisičk...

Če delate za snek bife na zabavi, jih naredite več in jih na pladnju zložite v piramido, zraven postavite škampov cocktail in druge zadeve za pomakanje (majoneza, kečap, hren in/ali kombinacije teh).

Skratka, široka paleta možnih kombinacij.

Dober tek!

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Marjeta_K  

kuha že od: 20.12.2011

Št. objav: 1

Objavljeno 20.12.2011 ob 19:50

Recept sploh ni tako slab, najprej smo mislili, da se nekdo heca, pohana jajca, ma saj to je smešno. Pa sem za hec probala naresti in glej ga zlomka, moji fantje so vse pojedli in še bi lahko. jaz sem zraven postregla tržaško in majonezo, ma ki fino ki je bilo. Probajte tudi vi.

babka1951  

kuha že od: 22.8.2012

Št. objav: 6950

Objavljeno 2.3.2013 ob 13:58

Zelo vesel

Tudi jaz, ko sem tole prebrala, sem imela občutek, da se eden fino heca. No pa sem se danes prepričala, da je prav dobra zadeva tudi z kosilo. Zraven smo imeli dušeno zelenjavo in polivko s smetano in topljenim sirom. Moji jedci so bili zadovoljni in rekli, da lahko kar kmalu ponovimo. Tudi slikica bo, ko pride na vrsto.

katti  

kuha že od: 4.11.2005

Št. objav: 2109

Objavljeno 27.3.2013 ob 9:05

Sedaj v velikonočnem času, ko bo toliko pirhov, da nam bodo že presegali, bi lahko panirali jaca in zmrznili. Kaj mislite, bi bilo ok?

Balenka  

kuha že od: 28.4.2004

Št. objav: 2825

Objavljeno 26.5.2013 ob 13:00

Vesel

Ko sem videla tole slikico, se mi je na usta prikradel nasmeh. Spomnila sem se na tečaj kuhanja pred mnogimi mnogimi leti v osnovni šoli, kjer je bil to eden izmed množice receptov, ki smo jih preizkušali in se kot najstniki učili kuhanja. Potem sem to naredila morda še enkrat ali dvakrat in recept je šel v pozabo. Slikica je zelo mikavna in kar kliče po tem, da bi to naredila.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.