Zavitek z blitvo in skuto

zdravo, preprosto in prilagodljivo

luccka  
Zavitek z blitvo in skuto
    zelenjavne jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

2 veliki žlici pirine moke

2 veliki žlici bele moke

ščep soli

topla voda

šop blitve

200 g skute

1 malo jajce

po želji malo kisle smetane

česen

čebula

sol, poper

peteršilj in ostale začimbe po okusu

Postopek

Že prej si pripravimo testo. Moko in sol damo v skledo ter dodamo malo tople vode, da lahko zamesimo gladko testo. Damo ga v skledo in pustimo počivati, da se potem lažje razvalja.

Zavremo slan krop in damo vanj blitvo, da se zmehča - približno 5 minut. Nato jo malo ohladimo, DOBRO odcedimo in narežemo.

Nasekljamo čebulo in česen, prepražimo na malo olivnega olja, da zarumeni. Dodamo blitvo in začimbe ter pražimo nekje 10 minut, nato pa nekaj minut pustimo, da ni prevroče.

Medtem si pripravimo še skutin nadev. V skuto zamešamo jajce in če želimo kislo smetano. Testo razvaljamo in raztegnemo, nanj namažemo skutin nadev in dodamo blitvo. Vse skupaj zvijemo in damo na peki papir ter pečemo pri 200 stopinjah približno 45 minut.


Opombe

Recept si lahko prilagodite. Kdor pazi na količino maščob, lahko v nadev doda samo beljak, čebulo in česen pa prepraži na res minimalni količini olivnega olja.

Kdor pa ne pazi, lahko že na začetku v testo doda kapljico olja, v nadev doda tudi žlico drobtin, na koncu pa si na zavitek doda košček masla, da se lepo zapeče.

Opozorila bi vas le na to, da je potrebno blitvo res dobro odcediti, drugače med peko teče iz zavitka. Sama sicer odvečno tekočino, če je potrebno, popivnam tudi med peko.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.