Čokoladna mouse torta

torta, oblečena v baby piškote, polnjena z mouse kremo ter prekrita s sladko smetano

Čokoladna mouse torta
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

baby piškoti

črna kava

Mouse:

20 dag masla (sobne temperature)

20 dag temne čokolade

10 dag sladkorja v prahu

7 jajc

malo ruma

stepena sladka smetana za dekoracijo

Postopek

Baby piškote namočimo v kavi in z njimi obložimo dno in stranice okroglega tortnega modela.

Mouse: 7 beljakov stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem, dodamo stopljeno čokolado in rum. Maslo stepamo, da postano mazavo, dodamo jajčni kremi ter počasi po žlicah dodajamo stepen sneg in mešamo s kuhalnico, da dobimo rahlo čokoladno mouse kremo. Kremo damo v tortni model, poravnamo površino in okrasimo s stepeno sladko smetano.

Torto postavimo v hladilnik za nekaj ur (pustimo čez noč).


Opombe

Torta, pri kateri ni potrebno uporabljati pečice.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Atina  

kuha že od: 29.11.2004

Št. objav: 3792

Objavljeno 26.5.2011 ob 7:24

Čokoladna mišja torta? :) (Si nisem mogla pomagati :)))) )

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 26.5.2011 ob 9:49

hehe; saj je lahko mišja torta, za spremembo, ker mousse je v originalu krema s sladko smetano, ne maslom. Je bolj rahla in penasta (mousse) kot krema z maslom, tale krema je pa klasična čokoladna maslena krema.

A dekle je verjetno še mlado, pa teh razlik še ne pozna.

Škoda da suzyquatro (ja, jo še pomnimo, divjo rokersko svetlolasko) še slikic ob receptih ne pripne. Tudi če ni fotoaparata, vsak mobitel ima danes že kamero, pa bi bilo lepo videt, kaj vse ustavrjamo.

Mamamia

andreja m  

kuha že od: 12.10.2010

Št. objav: 1114

Objavljeno 26.5.2011 ob 16:26

Mamamia.Tudi ti si bila nekdaj mlada in se NISI RODILA VSEVEDA.Objasni,od A do Ž kako se da sliko k receptu,tako boš naredila dobro delo in še marsikatera ti bo hvaležna,tudi jaz.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 26.5.2011 ob 17:36

Ne, nisem se rodila vseveda, freh, kot nekatere, pa tudi ne.

lepo piše, kako se doda slika k receptu. Na desni starni od uvoda k receptu (ko so podatki o težavnostni stopnji, času prirpave, izvoru itd...) imaš z rdečim napisanih nekaj rubrik. Predzadnja vrstica je: Dodaj receptu sliko. Klikneš in slediš navodilu, zelo preprosto.

Ko se odpre stran, klikneš v okence z napisom "prebrskaj", iz svojih map v računalniku izbereš fotograijo, jo označih in klikneš odpri, stisneš potem na napis oddaj sliko in to je vse.

Preprosto, celo za takega računalniškega telebana, kot sem jaz. Dokaz, da znam in zmorem, so moje fotografije ob receptih, večinoma seveda mojih.

Pozdrav, mamamia

rimljanka  

kuha že od: 14.2.2005

Št. objav: 17786

Objavljeno 26.5.2011 ob 17:38

andreja m, za navodila je poskrbel šef, samo klikni na ustrezno mesto. Tam malo desno pod naslovom recepta je en stolpec rdečih zapisov, 6. od zgoraj po vrsti je pravi za klik do objave fotke.

Kdorkoli objavlja recepte, se naj pač potrudi (to je minimum, kar je potrebo), da bodo imeli rep in glavo. Konec koncev so avtorji, če objavi recepta smemo reči avtorsko delo. In s tem nosijo odgovornost, pa ne glede na leta, kuharsko kilometrino, spol ali karkoli. Ker mamamia ni nikjer trdila, da je vsevedna, ji res tega ni treba očitati, o mladosti/starosti, tisti iz EMŠO ali katerikoli drugi, pa tudi ni, da bi tule sodili.

In mouse je pač miš, mousse pa pač ni miš, oziroma, bolje, mousse pač je krema in nikakor ni miš.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 26.5.2011 ob 17:46

rimljanka, andreja m še kako zna pošiljat slike k receptom, je že tri poslala. Malce provocira. Morda je zgrešila, da sem jih jaz že nekaj objavila. Pa saj je vseeno. EMŠO včasih pomaga k strpnosti, kajneda?

mamamia

andreja m  

kuha že od: 12.10.2010

Št. objav: 1114

Objavljeno 26.5.2011 ob 17:55

Ja.Sem res dala 3 slike.Hči mi je dala na ekran in potem sem poslala.Se komaj učim...

Že sem se veselila,da sem dala tudi druge slike k receptom in zopet so mi zbrisali slike(že drugič),ki sem jih poslala za druge recepte.Pojma nimam,zakaj.Hči pa z mano nima potrpljenja,da bi me naučila-vse od fotoapatrata naprej. Ne očitam niti mladosti,niti starosti.Zdelo se mi je,da se mamamia posmehuje,zato sem tudi napisala komentar.

Se pa tudi meni dopade,da je slika pri receptu.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 26.5.2011 ob 21:25

Nikoli se nikomur ne posmehujem, ker nikdar ne vem, kaj se kje zadaj skriva. Sploh pa ne mladim kuharicam. Se mi pa zdi v redu, da opozorimo na nekatere pojme v kulinariki, in ena takih je bila pri tem receptu. Eno je kalsična maslena čokoladna krema, eno čokoladna pena. Enim je vseeno, kako se kaj poimenuje, drugim pač ne. Kjer naletim na kaj takega, opozorim, tudi zavoljo tega, ker sama s hvaležnostjo sprejemam popravke, ko mene nekdo opozori na napako. In nisem jih naredila ravno malo.

Če se kdaj kdo poheca tu na kul slo, ni treba tega vzeti za zlo. Smo včasih tudi objestne in zbadljivke letijo kar povprek (no, nekatere tudi žalijo, a so v manjšini), ampak večinom smo to tiste, ki tu že dolgo kominiciramo in vemo, kaj si lahko na račun drugih privoščimo.

andreja m, kot sem ti zgoraj napisala, lepo sledi navodilom. Če pa se zaplete, vprašaj direktno jerneja, je posebna rubrika samo za to. Jaz sem sama nedavno spraševala eno reč, ker nisem mogla ukapirat kakos e nekaj naredi.

Zato smo navsezadnje tukaj. Da izmejujemo mnenja in izkušnje, pa da razčistimo nesporazume, ko do njih pride.

Upam, da jih bo lim manj. Pozdrav, mamamia

andreja m  

kuha že od: 12.10.2010

Št. objav: 1114

Objavljeno 27.5.2011 ob 7:04

Mogoče sem vzela tvoj komentar preveč resno.Tudi jaz ne maram posmehovanja-vglavnem -dala sem premajhne slike,pa res ne vem kako jih povečati-iz 300 na 600.Vesela bi bila.če mi poveš.Ja saj res.Jerneja ali Bojana moram vprašati.

Hecno ali žalostno,ma ne znam.Pomislila sem,da suziqatro ne zna dati slike-tako kot jaz in se mi je zdelo zamalo.Sliko sem se hitro naučila,kako se pošilja -je res lahko-to še gre,ma drugo...Kam klikniti,kako povečati?

Se pa tudi meni dopade izmenjava izkušenj,mnenja.Sem prav vesela,da imamo kul slo.Rada kuham,pečem,delam sirupe.Tako sem izvedela za trpotčev sirup.

Nekateri recepti so super.Rada si natisnem recepte,ki so mi všeč in tudi meni se dopade,če je slika zraven in po možnosti vsi podatki.Jezi me,če recepti niso popolni,ker jaz se trudim,da napišem uro,količino in te stvari.

Pa lep pozdrav

andreja m

mišzmoke  

kuha že od: 28.8.2010

Št. objav: 4527

Objavljeno 27.5.2011 ob 9:46

Zelo vesel

Pa če bi šli sem http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2141

se učit, da ne bomo prašili, smetili, al kako že, recepta? Je res zoprno, ko ti kaj ni jasno, vem iz lastnih izkušenj.

lp

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.