najokusnejša gobova juha

odlična gobova juha

maičko*  Izvor: slovenija
najokusnejša gobova juha

Sestavine

Količina: za 4osebe

1 velika čebula

1 pest peteršilja

olivno olje (lahko tudi sončnično, ampak je olivno boljše)

250 g gob (jurčki, lisičke...)

1 jedilna žlica moke

voda

vegeta

1 vejica šetraja

1 žlica kisle smetane

1 žlica sladke smetane za stepanje

drobnjak

5 strokov česna

1/2 gobove juhe v vrečki

2 krompirja, srednje velika

1 jušna kocka

Postopek

Na olju prepražimo čebulo. Dodamo česen, peteršilj in gobe. To dušimo cca. 15 minut, nato dodamo žlico moke in zalijemo z malo manj kot litrom vode. Dodamo jušno kocko, šetraj in 1 jedilno žlico vegete ter pustimo, da se kuha. Nato 1 krompir naribamo in ga stresemo v juho, drugega pa narežemo na kocke.

Pustimo, da se kuha približno 1 uro. Nato dodamo 1 žlico sladke smetane in 1 žlico kisle smetane. Pustimo par minut in nato dodamo še polovico gobove juhe v vrečki. Juho pustimo še 10-15 minut, po okusu dosolimo z vegeto in serviramo.


Opombe

Ko serviramo, zraven ponudimo kislo smetano, saj se odlično poda k juhi.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

anamarija1  

kuha že od: 19.8.2005

Št. objav: 5381

Objavljeno 12.12.2011 ob 18:07

Manevem, gobovo juho ne? A ja, ti ne veš....

manevem  

kuha že od: 9.11.2006

Št. objav: 80

Objavljeno 12.12.2011 ob 18:21

Zdaj vem ;).

zlata ribica1  

kuha že od: 19.12.2011

Št. objav: 18

Objavljeno 28.9.2012 ob 11:24

Zelo vesel

Živjo!

Gobe rastejo! Tudi jaz sem danes delela gobjo juho iz svežij jurčkov. Isto dam notri čebulco,krompir, peteršilj in česen kot vi. S tem da dam notri tudi korenček, lovor in na koncu malo kisa. Pa nobene moke ali pa vegete, ali pa paprike, pač kakor komu paše.

lp in dober tek

auachiuaua  

kuha že od: 1.11.2006

Št. objav: 261

Objavljeno 2.11.2012 ob 17:51

Najokusnejsa gobova juha iz vrecke. Hvala lepa. Pa zahtevnost 3? Za nekatere mogoce ze.....

tjmati  

kuha že od: 15.7.2012

Št. objav: 2

Objavljeno 12.1.2013 ob 12:24

Vesel

Zelo okusna juha. Nič ne moti ne vegeta in ne kocka. Zelo pohvalili vsi domači.

raddobrojem  

kuha že od: 26.7.2014

Št. objav: 2

Objavljeno 26.7.2014 ob 12:57

Moja prva misel ob branju recepta je bila :"Kemije za vola ubit."

Ena jušna kocka, žlica vegete pa juha iz vrečke in na koncu zopet vegeta in vse to le na slab liter tekočine!? Tu nas pa očitno nekdo malo za nos vleče ... Tisitm, ki so si to skuhali in pojedli, želim obilo zdravja, saj ga bodo potrebovali, če se bodo tako prehranjevali.

Neglede na pretiravnja v zgornjem receptu, bi rad poudaril, da gobam res ni potrebno dodajati naštetih dodatkov. Tudi v normalnih količinah ne. So same dovolj okusna hrana in hkrati bogata začimba. Zakaj jo prekričati z ojačevalci arome? Na koncu bo okus enak, kot pa če bi vampe na isti način skuhal.

To vsekakor ni hrana, ki bi jo želel na svojem krožniku, pa tudi drugim je, njim v dobro, ne privoščim.

Bo pa danes gobova juha za kosilo. Natanko takšna, kot jo je opisala "Frau", ki jo je prvo zbodla kemija v "Najokusnejši gobovi juhi". Res dobro izbran naslov, hitro pade v oči, potem pa tako ....

anasteele  

kuha že od: 20.4.2015

Št. objav: 78

Objavljeno 3.5.2015 ob 9:02

Jezen

Js se iskreno opravičujem, ampak ob branju tega recepta mi je postalo slabo. Vegeta, juha iz vrečke pa še kocka. Torej bi se lahko recept imenoval "Izboljšana gobova juha iz vrečke".

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 28.9.2017 ob 16:53

Zdajle sem šele videla ta recept, pritegnil me je zaradi naslova. Ker dobim ošpice, ko se recept začne z Najboljša, najboljši ... kaj pa če je meni drugače pripravljeno boljše?

No, sama občasno, res občasno, uporabim ščepec vegete, a so jedi, v katere ne gre ta mešanica niti v sanjah. Morske jedi na primer. In seveda gobova juha. No, priznam, rada imam gobovo iz vrečke, haha, ker nisem izpričan ljubitelj gob, a ko kuham juho iz svežih ali sušenoh gob, ni nobenih drugih dodatkov. So gobe dovolj aromatične, od začimb mi je komibiancija malo belega vina, česna in sesekljanega peteršilja zmagovalna, sploh za omake. Za juho se pa ve - razen omenjenega timijan, list lovorja, šetraj in malce petršilja h gobam, prepraženim na čebuli, sol, poper in na kocke narezan krompir. Za zgostitev se tudi smetani izognem, juho zgostim z naribanim krompirjem ali jo potresem z malo moke, bolj poprašim. Kisla smetana pa potem na koncu, še najraje, da si vsak sam da na krožnik.

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 29.9.2017 ob 15:22

Čeprav je od objave tega recepta minilo že več kot sedem let in ne vem, če je avtorica sploh še z nami ne morem mimo tega, da ne bi komentiral . Vse bi bilo kul ampak tudi meni pridevniki najboljša, nebeška, .....ne sedjo glih sploh ko potem vidim, da moram dodati vegeto in gobovo juho iz vrečke, da bi dosegel to božanstvo :( a ni škoda pokvariti 250 g svežih gob ??zato tega recepta zagotovo nikoli ne bom realiziral, bom rajši une gobe pripravil kako drugače :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.