Mavrica

pecivo za sladokusce in ljubitelje zares dobrih peciv

    sladice: kreme za torte in peciva
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

1 vanilin puding

4 beljaki

1 jagodni, čokoladni ali malinov puding (najboljše malinov)

Albert ali kateri koli drugi podobni piškoti

4 žlice sladkorja

1 žlica olja

4 žlice moke

čokoladna glazura

1/2 pecilnega praška,

vanilin sladkor (po želji)

Postopek

Pecivo je sestavljeno iz več plasti:

1. plast: iz 4 beljakov naredimo sneg, ki mu dodamo sladkor, pecilni prašek in po želji vanilin sladkor, nato ročno primešamo olje in moko. Sneg damo v pečico za 35 minut na 180 stopinj.

2. plast: skuhamo 1 vanilin puding in ga preprosto polijemo na sneg. Na vanilin puding damo piškote. Počakamo, da se puding strdi (najbolje je, da ga damo v hladilnik čez noč).

3.plast: ko se vanilin puding strdi, skuhamo za zadnjo plast malinov puding (počakamo, da se strdi, kakšne 3 ure).

S plastmi smo zdaj končali. Ampak pride še zadnji del našega dobrega in okusnega peciva, to je čokoladna glazura. Vendar pozor !!!!! Glazure nikakor ne smemo dajati na tekoč puding, najprej počakamo, da se strdi.

Pecivo razrežemo in ponudimo.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

stephani  

kuha že od: 8.5.2010

Št. objav: 35

Objavljeno 8.5.2010 ob 7:19

hotela sem preizkusiti recept, pa imam še nekaj vprašanj, in sicer kjer se uporabijo rumenjaki in ali daste piškote na še topel puding. Prosim za čimprejšnji odgovor, ker imam že vse pripravljeno za peko.

beva  

kuha že od: 7.1.2010

Št. objav: 741

Objavljeno 8.5.2010 ob 8:26

Vesel

Nisem avtor recepta, vendar bi naredila takole: rumenjaki niso med sestavinami recepta, jih porabiš za kakšno drugo stvar, mislim da je mišljeno da je biskvit bel (in potem imaš v plasteh belo, rumeno,roza, rjavo pecivo) Piškote bi pa dala na topel puding, da se lepo primejo. Spekla bi biskvit, potem pa sladico dokončala v skledicah za puding, ker tole mora biti bolj mehka zadeva in bi jo težko lepo servirala, npr. kot torto. Tako bi jaz , stephani ti pa sporoči kako je tebi ratalo.

stephani  

kuha že od: 8.5.2010

Št. objav: 35

Objavljeno 8.5.2010 ob 16:21

beva, najprej moram vam in vsem ostalim povedati, da sem končno dobila pogum in se prijavila v Kulinariko. Vedno spremljam poslane recepte, jih zelo rada preizkušan, najbolj pa so mi všeč recepti G.Stane, Jade, Rika...pa tudi koga drugega in moram reči, da so res izvrstni.

Danes sem se lotila zgoraj omenjene sladice in moram reči, da pri nas ne moremo čakati treh ur, da je npr. puding popolnoma "trd", ampak to delamo po hitrem postopku. Malo sem počakala, da je je ohladil, dala za nekaj časa v hladilnik in tako nadaljevala s postopkom. Piškote sem dala na vroč puding, niso se potopili, skratka sladica je zelo dobra. V sam puding (skuhala sem najprej vanilijevega, nato malinovega) sem dala malo manj sladkorja, čokoladni preliv pa sem naredila iz jedilne čokolade, kateri sem dodala malo margarine.

Sladico sem (tako kot to vedno počnem) najprej preizkusila pri možu, ker je tudi najboljši odjemalec in ocenjevalec ter sladkosnedec in moram se pohvaliti, da mu je bila zelo všeč.

Tako da vam svetujem, kar veselo na delo.

Uporabila sem pekač velikosti 40x23 cm (lahko bi bil manjši), pekla pa sem samo 20 minut na 180.

Oprosite, če sem bila za prvič malo predlolga.

beva  

kuha že od: 7.1.2010

Št. objav: 741

Objavljeno 8.5.2010 ob 18:09

Stephani dobrodošla, in ne, nisi bila predolga! Tu se kar tikamo :) Meni je fino, ker si tako lepo opisala postopek. Bere se zelo dobro in če si prav predstavljam zadevo, mora biti fajn za pogledat. Mojim otrokom je vedno zelo všeč, če je več vrst pudinga, tako v plasteh nalitih v skodelice. In tale "obogaten" puding mora biti še boljši! Si skuhala bolj gost puding in je zadeva stala skupaj?

stephani  

kuha že od: 8.5.2010

Št. objav: 35

Objavljeno 8.5.2010 ob 19:29

ja, skuhala sem bolj gost puding t.j. kar iz pol litra mleka in je res kompaktno. Tudi razrezala sem, ko je bil čokoladni preliv še bolj mehak, saj imam drugače probleme z rezanjem, ker se rado lomi. No, tokrat je bilo vse ok. Vejemi mi, da sta ostali samo še dve vrstici, vse je "pohrustal" mož, le nekaj koščkov sem nesla hčerki. Tako, da je vse padlo na plodna tla.

Tudi jaz delam puding iz več plasti, sicer ne zmerom, občasno, dam pa tudi zdrobljene piškote (albert) na dnu skodelice in potem prelivam z različnimi okusi pudinga. Pa še kakšna smetana gor paše (za več kalorij, seveda)....

Upam, da bo pecivo, če ga boš (bom tikala, če je taka navada) delala, tudi vam všeč.

Piši!

beva  

kuha že od: 7.1.2010

Št. objav: 741

Objavljeno 20.5.2010 ob 14:40

Danes sem naredila tole, kar v skodelice za puding. Kako so se moji oblizovali, veselje jih je pogledat, ko so vsi okoli ust še umazani od čokolade rekli, da to je pa takooo dobro! in da lahko še naredim :)

Jagodne in vanili pudinge lahko porabim samo za večplastno zadevo oblito s čokolado, drugače se nekaj zmrdujejo. Tole je pa res enostavno narest, rezultat pa za petico!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.