Focaccia

neznan uporabnik

Sestavine

Količina: za 1 velik hlebec

75 dag ostre bele moke moka za posipanje

7 g hitro delujočega kvasa

4 žlice sveže sesekljanega rožmarina

3 žlice olivnega olja in olivno olje za mazanje

2 žlički soli

2.5 dl mlačne vode

Postopek

Moko presejemo v skledo in ji dodamo kvas in rožmarin. V sredini naredimo jamico in vanjo zlijemo olje in vodo. Zamesimo mehko testo, ki ne sme biti lepljivo. Veliko skledo namažemo z oljem. Testo gnetemo, dokler ni gladko in prožno, nato ga oblikujemo v kroglo. Testo položimo v skledo, pokrijemo z naoljeno folijo in postavimo na toplo. Vzhaja naj 1 uro da 2x naraste. Testo zvrnemo na pomokano desko in ga gnetemo 2-3 minute, da je gladko, nato pa ga razvaljamo v 5 cm debel hlebec. Pokrijemo ga z naoljeno folijo in ga postavimo na toplo. Tam naj vzhaja 1 uro oz. toliko časa, dokler 2x ne naraste. Hlebec namažemo z olivnim oljem in ga potresemo s soljo. V ogreti pečici ga pri 190 stopinjah pečemo 20 minut oz. toliko časa, dokler ne dobi zlato-rjave skorje.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

proxy9  

kuha že od: 19.5.2002

Št. objav: 10

Objavljeno 31.5.2002 ob 6:33

Sama delam ta kruh tako, da sesekljam 6 strokov česna, 1 vejico svežega rožmarina in približno dvanajst črnih oliv, to primešam k pol kg gladke moke, na sredini naredim jamico, vanjo vsujem kvas, malo sladkorja in toplo vodo. Pustim, da naraste, nato prilijem 6 žlic olivnega olja in žličko soli ter narahlo premešam. Pustim 20 minut, da naraste, potem spet rahlo premešam in pustim še dvajset minut. Testo razvaljam v malo debelejše kroge, kot za pico in ga preložim na pekač. Prelijem z mešanico iz 3 žlic olivnega olja, sesekljanega rožmarina in žličke soli ter spečem. Kruh je pečen, če votlo zadoni, kadar nanj potrkamo.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.