božič,miklavževo,novo leto,pečenje,sladice

Božični piškoti lepe Vide

lepi čokoladni piškoti iz šolske kuhinje

ribica  
    sladice: piškoti
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  2
  • Zanimivosti

Sestavine

400 g moke

200 g sladkorja

75 g kakava

2 jajci

250 g masla

žlička pecilnega praška

Postopek

Vse sestavine zamesimo na delovnem pultu ali v skledi v krhko testo. Testo razvaljamo na približno 5 mm debelo in izrežemo piškotke poljubne oblike. Pečemo približno 8 minut pri 180 stopinjah.

Če želimo, lahko piškotke okrasimo s sladkornim ledom.


Opombe

Te piškotke so zamesili in spekli naši tretješolci v šoli. Lepo okrašene piškote so podarili svojim staršem za božično darilo.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

regina  

kuha že od: 17.9.2007

Št. objav: 724

Objavljeno 13.1.2009 ob 14:46

Mmmmm..., glede na razmerje moka-maslo, so ti piškoti verjetno zelo krhki in dobri. Tudi starši so najbrž bili veseli takšnega darila!

ribica  

kuha že od: 31.10.2002

Št. objav: 525

Objavljeno 14.1.2009 ob 21:02

Piskoti so pri starsih doziveli lep uspeh. Posebno razveseljujoce pa je bilo dejstvo, da so vsi otroci, v razredu jih je 15, pri peki navduseno sodelovali. Ko so gnetili, valjali, pekli in okrasevali, se jim je zdelo zelo zanimivo. Nasa tretjesolka pa je med prazniki te piskotke se veckrat pekla za domaco rabo.

matejakn  

kuha že od: 6.10.2006

Št. objav: 10

Objavljeno 10.12.2010 ob 7:59

Jaz sem včeraj pekla te piškote s svojim triletnikom. In sem mislila kako bo fajn ko jih bova skup delala, pa bojo ful dobri, da bomo takoj vse pojedli.

Ampak so katastrofa, tok so grenki zaradi velike količine kakava, da jih ne moremo jest. Danes mam še skor vse, ker vsak vzame enega in ma dost, ker je čist grenko, čeprav sem delela točno po receptu in sem jih tudi okrasila z sladkornim ledom.

Verjetno je treba dat čokolado v prahu ali benko kakav????

V glavnem sem zelllloooo razočarana in jih sigurno ne bomo več pekli po tem receptu.

teta torta  

kuha že od: 6.9.2005

Št. objav: 1268

Objavljeno 10.12.2010 ob 10:54

Tudi jaz sumim, da je kot "kakav" mišljen benko. Žal ljudje pravega kakava pogosto sploh ne poznajo in mislijo, da je to "benko" (in njegove različice), zato se jim ne zdi potrebno, da bi v receptu navedli točno sestavino.

Mateja, ti si očitno preveč izobražena ...

ribica  

kuha že od: 31.10.2002

Št. objav: 525

Objavljeno 11.12.2010 ob 9:54

@mateja kn: mi je zal, da se vam je peka ponesrecila, res je v tem receptu misljen kakav "nesquik" ali benko. Sama "pravega" kakava nikoli ne uporabljam (za moj okus je pregrenak), zato nisem sploh pomislila, da bi natancneje oznacila, kateri kakav je tu misljen.

tinčara  

kuha že od: 16.4.2008

Št. objav: 6

Objavljeno 23.12.2010 ob 11:29

Jaz sem pa prvič v življenju pekla piškote. Odločila sem se za ta recept, saj sem menila, da če gre tretješolčkom, bo tudi meni. Pa ni bilo tako. Zataknilo se je že pri testu. Moje namreč ni bilo krhko, ampak zelo lepjivo, tako, da ga nisem mogla razvaljati, ker se mi je k'r lepilo. Ko pa sem jih izrezovala, so se mi pa prijemali na del. površino. Ko so se pekli so se razlezli. Res pa je, da so hladni zelo dobri, krhki in okusni.

Kaj sem delala narobe?

Katja D  

kuha že od: 20.5.2006

Št. objav: 446

Objavljeno 23.12.2010 ob 17:36

Tinčara, pri krhkem piškotnem testu je običajno tako, da mora nekaj časa stati na hladnem, da se maslo strdi, potem pa ni več tako lepljivo. Jaz vsako krhko piškotno testo dam vsaj za eno uro v hladilnik (razen če v receptu ni izrecno napisano, da ne potrebuje počivanja), če je le možno, pa ga naredim en dan pred predvideno peko (npr. v tem času, ko pečem več različnih piškotov, en dan naredim vse testo, naslednji dan pa samo pečem).

Za takrat, ko delaš z lepljivim testom, ti pa priporočam, da ga valjaš med dvema kosoma papirja za peko.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.