palačinke, pancakes, masa za palačinke,rojstni dan,pečenje,sladice,kosilo,večerja,Prehrana v postnem času: kako se zdravo in okusno

Palačinke (osnovni recept)

kako palačinke pripravimo pri nas;)

Palačinke (osnovni recept)
    sladice: palačinke
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

0,5 l mleka

24 dag moke

2 jajci

sol

maščoba za pečenje (mi uporabljamo olje)

Postopek

Vse sestavine zmešamo in pustmo nekaj minut počivati.

V ponev vlijemo olje in segrejemo. Odvečno olje vlijemo v skodelico. V ponev vlijemo cca. pol zajemalke mase (odvisno, kako velike in kako debele palačinke želite) in popečemo na obeh straneh.

Palačinke premažemo s poljubnim nadevom (priporočam, da palačinko namažete s kislo smetano in marmelado - odlična kombinacija, mi uporabljamo limetino marmelado).


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

the tina  

kuha že od: 5.10.2013

Št. objav: 302

Objavljeno 5.8.2016 ob 12:11

Uf, meni osebno pa keramika sploh ni za kupovat. Tako na indukciji, kot tudi na steklokeramični plošči sta mi dve visoko kakovostni keramični ponvi razpokali. Odziv odgovorne osebe je bil, da kermična obloga ni primerna za visoko temperaturo. Kaj boš pa v ponvi pekel na nizki T pa ne vem... Sploh indukcija zelo hitro segreje ponev, tako da še prej razpoka. Jaz palačinke pečem na navadni teflonski ponvi. Poizkusi dodat malo več mleka, da bo masa bolj redka. Mogoče je problem v tem, da je masa preveč gosta, oziroma temperatura večja, in se zaradi tega ne naredijo dovolj tanke.

limnol  

kuha že od: 16.11.2001

Št. objav: 5187

Objavljeno 5.8.2016 ob 15:56

Imam nizko teflonsko ponev za palačinke, pa tudi v litoželezni gre zelo lepo. Glavno je, da je ponev res vroča. Najboljše palačinke se spečejo na maslu, seveda ga mora biti pa dovolj, da so ob robu lepo hrustljave. Bolj nežne pridejo iz redkejše mase - veliko manj kot je v tem receptu. Jaz dam na 0,20 - 0,25 l mleka 1 jajce in 3 velike žlice mehke moke ter ščep soli.

Kar se keramčnih ponev tiče - če je cela keramična, je v redu (seveda pa je treba paziti na nagle temperaturne spremembe), medtem ko keramična prevleka na kovinski ponvi niti teoretično ne more dolgo zdržati in razpoka, znamka gor ali dol, o fizikalnih zakonih se pač ni kaj pogajati.

Nessi77  

kuha že od: 28.2.2014

Št. objav: 13

Objavljeno 25.11.2016 ob 10:26

Odlične!

Cila  

kuha že od: 5.10.2006

Št. objav: 3768

Objavljeno 7.5.2017 ob 9:55

V maso za testo lahko dodamo manjšo količino spasirane skute in naredimo malo debelejše palačinke. Nekoliko dosolimo ali dodamo žlico sladkorja, po lastnem okusu. Nadev po želji ali brez.

lex  

kuha že od: 19.7.2007

Št. objav: 25

Objavljeno 1.11.2019 ob 11:35

Zelo vesel

Super palačinke. Končno so ratale kot je treba

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.