Musaka iz jajčevcev

Narastek iz jajčevcev in mletega mesa

Musaka iz jajčevcev
    mesne jedi: sesekljano meso
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 4 osebe

2 velika jajčevca

1 velika čebula

400 - 500 g mešanega mletega mesa (svinjina, govedina - 50:50)

2 jajci

1 mali lonček kisle smetane

olje

sol, poper

Postopek

Jajčevca operemo pod vročo vodo in ju narežemo na kolobarje (debele cca. 0,5 cm). Popečemo jih na olju na hitro, da se zmehčajo. Položimo jih na papirnato brisačo, da odvečna maščoba odteče. Na olju zarumenimo čebulo in ji dodamo mleto meso in ga popražimo (dokler ni pečeno).

Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

V manjšo posodo damo 2 jajci in 3/4 lončka kisle smetane; solimo, popramo in penasto umešamo z metlico.

Vzamemo ognjevarno posodo in dno malo namažemo z margarino. Po dnu položimo 1/3 jajčevcev, čez damo polovico mesa in polijemo s 1/2 jajčnega bešamela. Nato nadaljujemo z 1/3 jajčevcev, preostalo polovico mesa in zadnjo tretjino jajčevcev. Po vrhu prelijemo s preostankom jajčnega bešamela.

Damo v ogreto pečico za cca. 30 minut oz. da se zlatorumeno zapeče. Ko vzamemo musako iz pečice, se zna zgoditi, da bo po vrhu plavala tekočina (ki so jo spustili jajčevci)- vzamemo žlico in odstranimo odvečno tekočino. Musaka naj stoji cca. 20 - 30 minut, preden jo narežemo (da bo bolj kompaktna in se bo lepše rezala. Vmes lahko pripravimo prilogo.


Opombe

Zraven ponudimo basmati riž ali pire krompir. Dobra je tudi drugi dan.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

daga  

kuha že od: 18.5.2007

Št. objav: 1410

Objavljeno 16.3.2009 ob 14:13

To pa je zelo enostavna in hitra musaka, pa še z jajčevci, ki jih imam zelo rada. Gotovo jo bom naredila.

mamka  

kuha že od: 10.7.2006

Št. objav: 434

Objavljeno 27.9.2010 ob 10:33

Zelo vesel

Musako sem naredila včeraj. Zelo je bila dobra, nič mastna, ker sem kolobarje jajčevcev popekla brez maščobe v ponvi s teflonsko prevleko. Po priporočilu avtorice, da je musaka dobra tudi naslednji dan pa ne drži povsem. Pri nas je ni ostalo nič za danes, tako da bo treba spet med lonce.

SLONCICA  

kuha že od: 12.3.2004

Št. objav: 321

Objavljeno 30.11.2011 ob 22:23

Ob večkratni peki in pokušanju sem ugotovila, da ni treba predhodno popeči jajčevcev. Jajčevce samo drobno narežite na kolobarje in naložite z mesom v posodo,kot piše in na koncu polijte čez jajca in kislo smetano. Pecite cca 30 min na 200 stopinjah in se bodo prav lepo spekli, pa še manj mastna jed bo,ker jajčevci niso bili popečeni na olju.

MBrando  

kuha že od: 4.8.2011

Št. objav: 2308

Objavljeno 16.11.2013 ob 13:45

Zelo vesel

Muaaaaaaaaaaaaaaa BOŽANSKOOOOOOOOOOOOOOO.

Noro, noro, noro. Konćno našel pravi recept in naredil tako kot naša dobra družinska kolegica. Sem mislil, da ne bom nikoli uspel.

Okusen, preprost, zdrav BOŽANSKI!!

Sam sem ga oplemenitil. Mesna omaka je v stilu MEDITERANA; bučke, paprike, sveži paradižnik, dosti začimb, korenje, grah, por....

Bešamel oz. preliv narejen in jajčka + čvrstega jogurta in špricem mlekeca. PROBAJTE!! Priporočam. Še bolj se približa GRČIJI. Naslednjič bom uporabil grški jogurt. Se strinjate a ne, da bo še bolje ;)!!!

Upošteval navodila SLONCICE in nič prej popekel jajčevcev. Sploh niso ostali gumijasti ali pa trdi. Mehki, voljni. Pustil 20min stat in zadeva se reže kot MRZLI PUTER.

PROBAJTE, PROBAJTE my version.

HVALA ZA RECEPT!!!

Navdušen. Obvezno bom naredil še za starše in da čujem njihovo mnenje!!! Naredil iz pol manj sestavin + bali integralni rizi bizi. Imam še polovico za pon.

LE PERFECT!!

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.